Ingen backer kan måle seg med Kurt (27)

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Stavanger-backen herjer offensivt.

18.10.13 01:30

STAVANGER OILERS - FRISK ASKER 4-5 (e.str.):

Forrige sesong gjorde amerikaneren Kurt Davis 34 poeng totalt i GET-ligaens grunnspill på 45 kamper for Stavanger Oilers.

Denne sesongen har 27-åringen fått en knallstart på sesongen og etter elleve kamper står han allerede bokført med 15 poeng. Det gir et snitt på 1,36 per kamp.

Fortsetter backen i dette tempoet vil han notere seg for over 60 poeng denne sesongen, noe som vel bør sies å være godt over godkjent for en forsvarsspiller.

Til sammenligning sanket fjorårets poengkonge i GET-ligaen, Christian Dahl Andersen, 78 poeng på 45 kamper.

I 2012/13-sesongen scoret Davis totalt sju mål i løpet av grunnspillet. Denne sesongen har Stavanger Oilers-spilleren allerede nettet seks ganger.

- Kjempebra
Så langt er Davis den backen i den norske toppligaen som sanker flest poeng. Han er faktisk den eneste defensive spilleren blant de 20 beste poengplukkerne.

Stavanger-trener Petter Thoresen er enig i at amerikaneren er svært god i det offensive spillet, men var ikke helt fornøyd med Davis' innsats mot Frisk torsdag kveld.

- Han produserer bra framover, han hadde en målgivende i dag også, men gjør et par grove feil bakover, sier Thoresen til Nettavisen.

- Men ja, han er kjempebra offensivt, legger Stavanger Oilers-treneren til.

- Hvordan har han utviklet seg hos dere?

- Han har egentlig vært veldig god offensivt hele tiden, samtidig som han er effektiv. Så han er en nyttig spiller framover på banen, svarer Thoresen.

- På bekostning av det defensive?

- Nja, han skjøter seg stort sett bra defensivt, også, men ingen er feilfrie. Han kan nok bli litt mer nøye med den defensive delen av spillet, sier treneren til Nettavisen.

- Grove feil
Davis har tidligere spilt for klubber som Södertälje i Sverige og flere universitetslag hjemme i USA, men har aldri levert mer enn 35 poeng i løpet av en sesong tidligere.

Dermed kan 2013/14-sesongen fort bli hans beste så langt i karrieren.

Mot Frisk torsdag så det også lenge ut til å gå mot en komfortabel seier til Davis og lagkameratene på egen is, men en svak tredjeperiode gjorde sitt til at det til slutt endte med tap, 4-5 etter straffer.

Stavanger ledet 3-0 etter den andre perioden.

- Vi fortsetter å gjøre grove feil i egen sone i tredjeperiode. Vi gjør feil i de to første også, men da bli vi ikke straffet for det, sier Thoresen til Nettavisen.

- Vi slipper inn for enkle mål. Det er slurv i puckbehandlingen og vi spiller den til motspilleren. Tre slike enkle mål får de servert av oss. De scorer også et fint mål, sier Oilers-treneren.

- Hvorfor gjør dere slike feil?

- Vi oppfatter situasjoner feil. Og er unøyaktig med puck. Vi lar oss kanskje stresse av å lede. Det handler om å vise ydmykhet, mener hockeyprofilen.

- Ikke negativt
Stavanger Oilers ligger så langt på en fjerdeplass i GET-ligaen. Storhamar topper tabellen. Så langt i høst har alle vært i stand til å slå alle, noe Thoresen mener er et kvalitetsstempel.

- Det er mange lag som er jevne. Det er ikke noe negativt. Hvis du gjør for mange feil og ikke er ydmyk nok, så får du en på trynet. Frisk gjør også en god kamp i dag, sier han.

Thoresens gutter står med 20 poeng etter 11 kamper.

- Vi ligger der vi fortjener å ligge. Vi hadde selvsagt håpet på flere poeng, men da må vi prestere bedre, sier treneren.

Kampene i GET-ligaen torsdag:
Stavanger Oilers - Frisk Asker 4-5 (e.str.)
Rosenborg - Lillehammer 1-5
Vålerenga - Stjernen 4-2
Tønsberg - Lørenskog 4-3 (e.o.t.)
Sparta Sarpsborg - Storhamar 2-3 (e.o.t.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.