Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen bitterhet nå

Ola Vigen Hattestad fikk revansj for VM-vrakingen. Bitterheten har han lagt bak seg.

- Jeg var veldig skuffa da uttaket kom. Men jeg føler ingen bitterhet så, sier Ola Vigen Hattestad til Nettavisen.

For en knapp måned siden tok han sitt første NM-gull. Torsdag morgen, norsk tid, tok han sin første verdenscupseier. Men VM-sprinten om ei uke går han altså ikke.

- Artig renn å gå
Derfor smakte det godt å vise at han på en god dag faktisk kan være best i verden i klassisk sprint.

- Jeg hadde jo som mål å prøve å revansjere meg. Og det føler jeg at jeg klarte, sier Hattestad – som ikke er mannen som snakker i de største overskriftene.

- Det var et artig renn å gå, for å si det sånn, legger han til.

Etter seieren åpner sportssjef Åge Skinstad for at 24-åringen fra Ørje kan stryke «hjemmeværende» fra sin reservetittel.

Ikke pakket for Sapporo
- Da laget ble tatt ut, rangerte vi Ola som nummer fem i sprint. Han er også påmeldt til VM som tolvtemann i troppen. Han er reserve på sprinten. Derfor er det en liten mulighet for at han blir med til Sapporo, sa Skinstad til Nettavisen tidligere torsdag.

Det er positive signaler for Vigen Hattestad, selv om han fortsatt er uaktuell blant de fire på laget.

- Jeg har ikke pakka for å dra til Sapporo. Men nå forstår jeg at det kan bli aktuelt å dra dit, og det har jeg selvfølgelig veldig lyst til. Det hjelper ikke å være reserve hvis man sitter hjemme i Norge hvis noen plutselig skulle bli syke, poengterer han.

Riktig å ta ut laget tidlig
At landslagsledelsen ikke endrer på selve VM-laget nå, har han full forståelse for.

- Det er riktig å ta ut laget så tidlig at de utvalgte får tid til å forberede seg godt nok. Det nøt jeg selv godt av under OL i fjor. Men jeg mener selvfølgelig at jeg burde ha vært blant de fire som fikk klarsignal for to uker siden, poengterer han.

Fredag skal Ola Vigen Hattestad trene lett i Changchun mens distanseløperne går 15 km fristil. I løpet av dagen får han også beskjed om det blir Sapporo-tur eller hjemreise lørdag.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner