RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen bonus for Tour-helten

Sist oppdatert:
Han fikk med seg en premiesjekk på knapt 200.000 kroner. Men noen bonus blir det ikke for Simen Østensen.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Hørt om Roman Virolainen, Ville Nousiainen, Olli Ohtonen eller Johannes Bredl? Mer informasjon om alle fire finner du hvis du klikker deg inn på Atomics hjemmeside og videre til oversikten over langrennsløpere de har utstyrsavtaler med.

Simen Østensen går også på Atomic-ski. Men mannen som ble nummer tre sammenlagt i tidenes første Tour de Ski, var på forhånd så ukjent at skiprodusenten ikke en gang hadde tatt seg bryet med å legge ham inn i utøverlista.

- Kjempejobb
- Han hadde jo aldri vært med i verdenscupen før. Men jeg skal love deg at du ganske snart vil finne Simen Østensens navn på lista, sier Peter Juric til Nettavisen.

Racingsjefen i Atomic hadde all grunn til å juble søndag kveld. At stallens store stjerne, Tobias Angerer, skulle stå på pallen, var ingen overraskelse. Men at også Simen Østensen skulle stå der, var alt annet enn ventet.

- Han har gjort en kjempejobb her nede. Jeg hørte fra de norske trenerne at han var i form, men dette var selvfølgelig langt over det vi hadde regnet med, sier Juric.

Standardkontrakt
Men noen bonusutbetaling for innsatsen blir det altså ikke. At det kunne bli aktuelt, hadde ingen av partene tenkt på.

- Simen har en helt vanlig standardkontrakt. Der ligger det inne bonuser for VM- og OL-medaljer. Men ingenting for Tour de Ski, forklarer racingsjefen.

Han er imidlertid forberedt på at han må tilby det norske stjerneskuddet betydelig bedre økonomiske betingelser når kontrakten skal reforhandles. Det skal skje etter inneværende sesong.

Reforhandles i år
- Toårskontrakten går ut nå i 2007. Så vi skal nok snart snakke om framtida. Men det viktigste spørsmålet er om Østensen trives med utstyret vårt og er fornøyd med oppfølgingen han får. Vi skal snakke om det før vi snakker om det økonomiske, understreker Peter Juric.

Men at Østensen skal være misfornøyd med skiene, har han ingen grunn til å frykte.

- Jeg har hatt veldig gode ski gjennom hele Touren. Og jeg har fått kjempegod oppfølging fra Atomic, sier Østensen til Nettavisen - vel vitende om at han nå har knallgode forhandlingskort på hånden i de forestående kontraktssamtalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere