RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen dagen derpå på Sørlandet

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Men storfavorittene står i kø. Sjekk søndagens travtips.

Det ble flotte 23,1 millioner i V75-omsetning under lørdagens fellesomgang på Momarken og det er tall Norsk Rikstoto må si seg svært fornøyd med. Søndag er det tilbake til hverdagstravet igjen og det er Sørlandets travpark som har travkjøring. Det innebærer dobbel V5, og det er mange store favoritter på farten og spesielt i V5A-spillet er det fare for lav utbetaling.

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Sørlandet

Vi nøyer oss med en kort gjennomgang i dag og spiller bankerfritt i begge V5-veddemålene da det er få vinnerkandidater i de fleste av løpene.

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Sørlandet

V5-1A:
6 Flyveren blir søndagens aller største favoritt, ettersom hesten har startet fire ganger og vunnet alle gangene. Søndagens oppgave ser igjen svært overkommelig ut for Tjomsland-traveren, som er et helt naturlig holdepunkt for samlebongene.

7 Kile Håp er uansett litt spennende, og selv som andrevalg i spillet er det ti ganger færre markeringer på Lome Elden-sønnen, som var forbedret sist og som drar fordel av full vei. Ingen ulempe at Eirik Høitomt kjører. 8 Stjerne Sofie var over førti meter bak Flyveren tredje sist.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 7-8 C: 3-5-1 D: 4-2

V5-2A:
1 Glide og Kristine Kvasnes blir stor favoritt i monteløpet og står med fem strake seier i nettopp monte. Topp sjanse igjen. 6 Dreamcather vant overbevisende sist og er også tidlig aktuell. 9 Dragostea Din Tei var svært god vinner i montedebuten for Line Gundersen og gjør i kveld sin andre start i monte.

4 Matador F.I var svært uheldig sist, men kom flott tilbake mot mål. Og har vist flotte ting i monte tidligere. 7 Fleuron Pirre var solid sist, og er også kryssaktuell i et flott monteløp.
Rangering V5-2A: A: 1 B: 6-9-4-7 C: 10-2-8-3

Vil du være med å kjempe om de store travpottene? Kjøp en andelskupong her

V5-3A:
Det ligner et gaveløp for 6 Tangen Eld, som imidlertid varierer en del i prestasjonene. Men denne gjengen skal han normalt slå lett. 1 Ranlem Tor står 40 meter foran og gjennomførte en flott sesong i fjor. Kan muligens utfordre.

7 Lineas Elfin holder usikker form etter lang pause (ikke startet siden august i fjor), men gjorde mange fine løp i fjor. 5 Låhne Trym holder også usikker form, men kapasiteten er bra.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 1-7-5 C: 2-3-4

V5-4A/V5-1B:
1 Rinde Kvikken er blitt strøket og det svekker ikke akkurat vinnersjansen til favoritten 8 Horgen Kinge. Som har gjort ålreite løp i det siste, men toppformen er nok ikke helt på plass og Horgen Kinge slår som kjent på galoppen fra tid til annen.

2 Gann Pål kan være tethesten her og nærmer seg formen nå. Er normalt flink til å forsvare seg og tidlig aktuell her. 3 Direktøren er også seiersaktuell feilfri, det samme kan sies om 5 Dorr Valentin.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 2-3-5-6 C: 10-4-7-9

V5-5A/V5-2B:
2 Dream Royal avsluttet gnistrende til andreplass på Klosterskogen tirsdag og hadde kun gode Mavril SAS foran seg i mål, men spurtslo tettravende Sno Long Boys. Flott utgangsposisjon i kveld og vår favoritt, knepent foran 6 Sarzapilla som varsler form nå. Startsiden avgjør mye her.

5 I Want Muscles hadde vi gode rapporter på sist på Forus, men det endte i dundrende startgalopp. Fine betingelser i kveld. Vi streker igjen. 11 Xavier tapte fra tet sist og skuffet litt da. Trolig bedre bakfra, så får vi se om formen er på plass etter litt pause. 8 Overture F.H vant lett fra lederryggen på Drammen tirsdag og er i bra form, men spor åtte kan bli sjanseartet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 6-5-11-8 C: 10-9-3-4-7 D: 12

V5-3B:
Kun sju hester til start i dette løpet og 2 Atle Newport (ny nederlender hos Tor Olaf Halle) må nesten få favorittstempelet. Står flott til på strek og kommer med fine meritter fra Nederland.

6 Dickie Dick Dickens gjorde en fin opphenting etter startgalopp sist og møter svært mye enklere motstand i kveld. 4 Miss Joeleen K.B. viste fine takter i noen treårsløp i fjor, men skal ikke gjøre mye selv. Lovende 7 Forever Hall er en treåring som er vanskelig å sette inne mot disse hestene.
Rangering V5-3B: A: 2 B: 6-4-7 C: 5-1-3

Klikk her for å se levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-4B:
3 Pretty Photo og 6 Year One blir klare favoritter, men felles for begge to er at de holder litt usikker form. Vi tror mest på 3 Pretty Photo som ikke har utviklet seg helt som forventet. Møter uansett klart passende motstand her.

6 Year One er tilbake i hjemlandet og gjorde ålreit innsats første gang ut. Har tidvis vært litt uvillig oppunder mål, og vi vil gjerne se Year One i ett løp til før vi setter alle kronene på ham. Fire av feltets ti startende hester kommer fra Tor Olaf Halles stall, og ingen av dem har vist toppform i det siste. Normalt skal jo 8 Onion F.H duge her, men treneren er usikker på formen.

Fra innerspor trenger heller ikke formhesten 1 Muito Bonita være helt sjanseløs.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 6-8-1 C: 9-10-5-2-4-7

V5-5B:
Ny stor favoritt i V5-B finalen i form av 6 Dacke Håleryd som har vært veldig god i to strake seiersløp, men i kveld er det vesentlig tøffere motstand og litt opp til bevis.

7 Pebbe Simoni har også to strake seiersløp og avviste gode Dino Dean lett sist. Det var en bra prestasjon. Spor sju i volten er et godt utgangspunkt for en ny topplassering. 2 Tourbillon satt bom fast som mulig vinner i Widding-løpet sist. Får Eirik Høitomt Gottling-traveren vel avgårde fra det litt vanskelig andresporet er det vinnersjanse her.

14 Opus One F.H. er veldig bra de dagene han går feilfritt, men det ser tøft ut å hente tillegg på våre tre favoritter. 9 Zita Oldeson overbeviste i sin Norgesdebut for Pål Buer og kan duge her også, selv om oppgaven er tøff.
Rangering V5-5B: A: 6 B: 7-2-14-9 C: 4-10-3-12-1-13-8-15-5 D:11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere