*Nettavisen* Sport.

Ingen diamant til Thorkildsen

Foto: MAJA SUSLIN (Scanpix)

Slått for første gang i Diamond League.

07.08.10 17:31

Det så lenge ut til å gå Andreas Thorkildsens vei, som ledet etter tre kast med sin bestenotering på 83,63. I fjerde runde fikk så kompis og argeste konkurrent Tero Pitkämäki endelig treff, og spydet landet på 84,41 meter.

Sørlendingen klarte aldri å svare, og nøyde seg med ytterligere to kast på døyt 83 meter, før han bommet på sistekastet som landet på under 80 meter og ble dømt dødt.

Dermed må den ferske europamesteren vente litt før han kan ta med seg diamanter til Sørlandet. Dette var Thorkildsens første Diamond League-stevne uten seier, etter at 28-åringen har vunnet de fem foregående konkurransene.

Bolt ble slått
Det var ikke bare i spyd at man fikk overraskende resultater i Stockholm fredag kveld. Også på herrenes sprint ble det en liten bombe, da Tyson Gay tok Usain Bolt kraftig i starten, og jamaicaneren klarte aldri å komme tilbake. Gay kom i mål på 9,84, ny stadionrekord, mens Bolt måtte nøye seg med 9,97.

Måkestad nær personlig rekord
Christina Vukicevic klarte ikke å følge opp den fine innsatsen fra Barcelona, og ble slått ut med en sjetteplass i semifinalen av kvinnenes 100 meter hekk.

Ingvill Måkestad Bovim var svært nære sin egen personlige rekord på 1500-meter. Hadde Tjalve-løperen vært 7/10 raskere hadde hun gitt seg selv en fin bursdagspresang, men det ble 12. plass og tiden 4.04,92.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.