Gå til sidens hovedinnhold

Ingen endring i toppen

To tittelforsvar gjennomført i lett-tungvektklassen i natt.

Tittelstatus i lett-tungvektklassen (79,54 kilo) er uendret etter at både Clinton Woods og Chad Dawson dro i land seirer i hvert deres tittelforsvar natt til søndag norsk tid.

Déjà vu i Sheffield
Clinton Woods forsvarte sin IBF-tittel for fjerde gang da han gikk opp mot Julio Gonzalez i hjembyen Sheffield i England. Med glimrende boksing fikk briten tilkjent en enstemmig poengseier over meksikaneren etter tolv underholdende og fartsfylte runder.

Nattens IBF-kamp var et returoppgjør mellom de to toppbokserne – Woods tok en tilsvarende seier over den tidligere WBO-mesteren i 2005. Også den kampen fant sted på mesterens hjemsted.

Ring Magazine rangerer Woods og Gonzalez henholdsvis som nummer tre og nummer sju i lett-tungvekt. Slaget mellom de to kjenningene var den 23. tittelkampen mellom boksere fra de to rivalnasjonene siden 1969. Selv etter nattens nederlag leder Mexico likevel statistikken med 12-11.

IBF-tittelen som Woods i dag er innehaver av er den samme som norske Ole Klemetsen utfordret amerikanske Reggie Johnson om i 1998. Nordmannen tapte den gang på poeng etter tolv runder.

Reserve-motstander slått ut
På andre siden av Atlanterhavet leverte «Bad» Chad Dawson en sterk seier i hva som var en formalitet av en kamp, da han slo knockout på Epifanio Mendoza i Sacramento, California. Mendoza ble hentet inn som reserve-motstander i forrige uke etter at den topprangerte Adrian Diaconu måtte melde avbud grunnet en håndskade.

Piffen i titteloppgjøret var dermed like mye ute av kampen som det Mendoza var da han ble slått ut i fjerde runde. Den urangerte utfordreren fra Colombia presenterte aldri et problem for WBC-mesteren så lenge kampen varte.

Chad Dawson rangeres i dag som verdens femte beste utøver i lett-tungvektklassen. Nattens TKO-seier var amerikanerens andre tittelforsvar etter at tok WBC-beltet fra polske Tomaz Adamek tidligere i år.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger