Foran tourstart 29. juni på Korsika er den internasjonale medieoppmerksomheten rettet på duellen mellom Chris Froome og Alberto Contador.

Froome har selv sagt at han ser på spanjolen som sin tøffeste konkurrent til sammenlagtseieren.

- Har respekt for Skys lag
Amerikanske Andrew Talansky er én av rytterne på Garmin-Sharp som skal forsøke å imponere i treukersrittet. I fjor endte den talentfulle 24-åringen på sjuendeplass i Vuelta a España.

Til velonews.com er han åpen om sammenlagtsjansene til britens utfordrere.

- For å være ærlig ser jeg ingen som er i nærheten av Froomes nivå. Jeg har respekt for den styrken de har bygd opp i laget, forteller Talansky.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Critérium du Dauphiné ble av mange brukt som den siste testen før Tour de France. Froome vant sammenlagt 58 sekunder foran lagkamerat Richie Porte. Briten var mer enn to minutter foran tredjemann Daniel Moreno (Katjusja).

- Porte er en kandidat for pallen sammenlagt. De så utrolig sterke ut i Dauphiné, fortsetter amerikaneren.

Sammenlagtkandidat på eget lag
Det finnes flust av kandidater til å kjempe om den gule trøya. På Talanskys eget lag sykler Ryder Hesjedal. Andre navn å se opp for er den spanske troikaen Contador, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez. 24-åringen så spanjolene i aksjon i Dauphiné, og etter rittet er han ikke i tvil.

- Froome er bare bedre. Contador, Valverde og Rodriguez så alle omtrent like gode ut, men da briten angrep var Porte også der. De er rett og slett på et høyere nivå enn oss, forklarer Talansky.

Froome tapte vueltaen for Contador
I det forrige treukersrittet Froome syklet ble han slått av den spanske troikaen. I fjorårets vuelta endte han på fjerdeplass over ti minutter bak Contador.

- Contador er hans største rival. Men Froome har ingenting å frykte fra spanjolens fysiske evner. Men Contador viste i vueltaen at han kan gjøre smarte taktiske valg på sekundet og slik vinne et stort ritt, utdyper Talansky.

Det var på den 17. etappen i fjorårets treukersritt i Spania at 30-åringen viste sin taktiske kløkt.

Les også: Contador vant etter sjokkmanøver

Amerikaneren gleder seg uansett til selv å være del av touren. Senere i juni står han på startstreken i rittet for første gang.

- Jeg er veldig glad for at jeg skal sykle rittet. Toppformen er i rute og hovedmålet er å fullføre rittet.