*Nettavisen* Sport.

Ingen får sparken i RBK

Krisemøtene på Lerkendal er avsluttet, uten at hoder har rullet. RBK-ledelsen gir seg selv mer tid.

01.07.05 15:16

Etter hektisk møtevirksomhet på Lerkendal i hele dag, er det klart at ingen i Rosenborg får sparken før søndagens viktige bortekamp mot Tromsø. Per Joar Hansen ledet RBK-treningen som normalt nå i ettermiddag. Og styreleder Ove Snuruås bekrefter at Hansen også leder laget i helgen.

Dermed landet RBK-ledelsen på samme konklusjon som flere ganger tidligere i sesongen. Også etter tapet mot Viking 16. mai ble det krisemøter på Lerkendal. Den gang ble både Per Joar Hansen og Rune Bratseth evaluert. Ingen fikk sparken - til krasse reaksjoner fra blant andre TV 2-ekspert Ivar Hoff, som krevde handling fra ledelsen.

Også etter tapet mot Vålerenga søndag ble det snakk om et mulig trenerskifte, men Rune Bratseth gikk da ut og fredet Per Joar Hansen - igjen.

Dagens konklusjon betyr imidlertid ikke at situasjonen i klubben er avklart for resten av sesongen.

Spillerkjøp
Det som derimot er klart, er at styret har åpnet for kjøp av nye spillere i sommer.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse. Vi har vurdert både spillere og trenere, men konsentrerer oss nå først og fremst om Tromsø-kampen søndag. TIL-kampen er viktig for oss. All energi må rettes mot den, sier Snuruås til Adresseavisen.

Det er grunn til å tro at Nils Arne Eggen ikke fortsetter som trenerkonsulent. Han dro fra Lerkendal allerede ved 12-tiden, og hadde da følgende kommentar:

- Min tilstedeværelse som rådgiver har ikke fungert. Det har ikke ført til noe positivt. Mange godføtter er blitt til kråkføtter.

Storrengjøring
Etter gårsdagens pinlige cuptap mot Hønefoss brukte til og med Rune Bratseth ordet krise om situasjonen i Rosenborg - og varslet storrengjøring.

- Jeg har alltid vært forsiktig med å bruke ordet krise så lenge det bare gjelder fotball. Men om det finnes, så er vi der nå. Jeg har aldri sett laget så elendig, sa Bratseth til Adresseavisen i går kveld.

Styreleder Ove Snuruås var også klar på at noe må skje:

- En situasjon som dette kan vi ikke leve med, sa Snuruås til VG.

Nå tyder altså alt på at det likevel ikke blir foretatt akutte endringer.

DEBATT: Hva er galt med Rosenborg?

Se målet fra kampen som sendte Rosenborg inn i klubbens dypeste krise siden nedrykket i 1977.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.