Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen får VM-plass i julegave

De norske sprintgutta har ikke overbevist sjefen. Søndag kom ingen til finale i Davos.

- Dette var nok en påminnelse om at konkurransen er ekstremt tøff, og at hvis man ikke leverer maksløp, så kommer man ikke til en finale, sier Ulf Morten Aune til Nettavisen.

Den norske sprintsjefen opplevde søndag noe han knapt har opplevd tidligere: Til tross for at Norge stilte med toppet mannskap, kom ikke en eneste norsk herreløper til sprintfinalen i Davos.

Øystein Pettersen, John Kristian Dahl og Johan Kjølstad forsvant allerede i prologen. I kvartfinalen var det slutt for Petter Northug, Pål Golberg, Kent-Ove Clausen.

Og i semifinalen måtte også Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal kapitulere.

Se offisielle resultater her

Les også: Bjørgen vant igjen

Har ikke vist nok
- Vi ble veldig sårbare da vi mistet våre to antatt sterkeste kort allerede i prologen (Pettersen og Dahl). I heatene viste vi for lite besluttsomhet. Skal vi ta selvkritikk på noe, må det bli at vi har konkurrert for lite innledningsvis i sesongen. Vi trenger flere tøffe gjennomkjøringer. Og heldigvis har vi rikelig med tid til å skaffe oss det før VM, sier Aune.

Han har tidligere varslet at det kunne bli aktuelt å gi enkelte løpere klarsignal til VM på et tidlig tidspunkt.

Les også: - Ser ingen grunn til å vente med uttaket

Men ingen har vist nok i de to første sprintene i fristil, med unntaket for tittelforsvarer Ola Vigen Hattestad som har friplass i VM

- Det er ingen som får VM-plass i julegave. Øystein Pettersen er den som er nærmest per i dag, ettersom han ble nummer tre i Düsseldorf. Og så var det jo fire løpere som gikk godt i lagsprinten sist helg. Men vi tar ikke ut noen nå, sier Aune til Nettavisen

Samtidig vil han ikke krisemaksimere.

- Det er ingen grunn til panikk. Selvfølgelig vil vi være i toppen hver gang, og vi har skjemt bort publikum litt. Men det er små marginer og vi har mange som kan kjempe i toppen. Men det må klaffe, for nivået blir bare bedre og bedre, poengterer Aune.

Jönsson best i verden
Finalen ble vunnet av svenske Emil Jönsson. Jönsson vant også i Düsseldorf for en uke siden, og framstår som verdens beste sprinter i øyeblikket.

Nærmest fulgte Alexei Petukhov fra Russland og sveitsiske Dario Cologna.

Cologna seiler nå opp som den store favoritten til å vinne verdenscupens sammenlagt.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken