Gå til sidens hovedinnhold

Ingen fare for RBKs forsvar

Enkelte hevet øyebrynene over Rosenborgs mange baklengsmål i treningskampene. Men i seriespillet har RBK framstått som like solide som tidligere år.

Espen Johnsen har foreløpig ikke hentet ballen ut av egne nettmasker etter 180 minutters spill. I treningskampene fra januar til april slapp Rosenborg i snitt to mål per kamp. Men det er ikke skjedd noe hokus-pokus med RBKs forsvarsspill.

- Treningskamper er treningskamper. Nå var det ikke noe mål for oss å slippe inn mange mål. Men gjennom treningskampene så forsøkte vi å utvikle angrepsspillet, og dermed hadde vi også litt større risiko defensivt, forteller RBK-trener Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Ikke bastant
Han påpeker samtidig at det er for tidlig å trekke bastante konklusjoner etter bare to serieomganger.

- Vi kunne fått baklengs i første omgangen mot Brann, for så vidt også mot Fredrikstad. Men ting må ses over tid. I vårkamper på litt dårlige baner er det sjelden en får til finspill. Og da er det ganske dumt å være lekk bakover på banen. Det er viktig å få med seg poeng i disse kampene.

Ute
Rosenborg-treneren sier videre at Rosenborg ikke stilte fullt lag i alle treningskampene i vinter.

- Espen Johnsen sto jo mindre enn halvparten av treningskampene. Dessuten var flere andre i forsvaret ute i perioder. Dessuten er det viktig å se hva slags treningskamper man spiller. Vil man ha en pen treningsstatistikk, så er det jo bare å møte dårlige lag, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday