RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen fare med Arvesen

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Mens Thor Hushovd klatret opp på podiet og fikk den gule ledertrøya, slikket Kurt Asle Arvesen sine sår etter en stygg velt 200 meter før mål.

- Det gikk fort og føltes både stygt og dramatisk da det skjedde, men etter å ha vært en tur på sykehuset føler jeg meg brukbar nå, sa Kurt Asle Arvesen til NTB et par timer etter målgangen på den 2. etappen i Tour de France.

Han fikk en rolig og temmelig behagelig dag på sykkelen helt til det gjensto et par hundre meter. Da spurten ble dratt opp, lå Arvesen på hjulet til Robbie McEwen. Planen var å prøve å komme på innsiden av australieren, men i stedet ble den norske CSC-rytteren klippet ned av Jaan Kirsipuu, rytteren som vant den første ordinære etappen mandag.

- Jo, jeg observerte at jeg lå på hjulet til McEwen akkurat da spurten startet i en liten sving. Jeg tenkte jeg skulle prøve å komme meg på innsiden og forbi McEwen, men da byttet rytteren som lå på den andre siden av meg plutselig bane. Han kom som et uvær med altfor stor fart og bare klippet meg ned, forklarte Arvesen.

- Kanskje skulle jeg bare ha ligget bak McEwen litt til, men å snakke om det vil bare være etterpåklokskap, sa romsdalingen til NTB.

Rolig
Den 197 kilometer lange etappen fra Charleroi til Namur ble temmelig rolig for Arvesens del. CSC-laget hadde Jakob Piil i et utbrudd så å si hele dagen, og da behøvde ikke Arvesen gjøre annet enn å følge med i hovedfeltet.

Etter den flotte 7. plassen på mandagens første etappe, har han fått frie tøyler til å kjøre sin egen sjanse de neste dagene, og han lå i en glimrende posisjon da spurten startet tirsdag.

- Jo, jeg lå godt plassert, men det betyr ikke så mye når uhellet først er ute. Nå håper jeg bare ikke at jeg tar skrekken av dette, slik at jeg kan være med å kjempe foran også senere i uken, sa Arvesen, som var svært fornøyd med at han kom fra den stygge velten uten verken bruddskader eller noe annet.

Moro med Thor
- Det var fantastisk moro med Thor. At han skulle klare å ta den gule trøya er bare fantastisk, sa Arvesen.

Da Hushovd spurtet inn til 2. plassen på etappen satt han selv blodig og forslått på asfalten. Han kom seg til mål etter hvert og fikk samme tid som resten av hovedfeltet på etappen.

- Jeg kommer til å kjøre igjen tirsdag. Heldigvis skjedde det ikke noe som kan forhindre det, sa en rolig Arvesen, som virkelig satte en støkk i de norske pressefolkene som følger Touren.

- Det Kurt Asle har gjort til nå i denne touren er rett og slett imponerende. Han kjører som debutant her, men har virkelig markert seg bra. Han hadde kjørt inn blant de ti beste i dag også, dersom han hadde unngått velten like før målstreken, sa TV 2's ekspertkommentator Johan Kaggestad til NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere