Luongo tjener ti millioner dollar denne sesongen. Han er nominert til Vezina Trophy, som tildeles den beste keeperen i National Hockey League (NHL). Og han er den viktigste spilleren til Vancouver Canucks, sammen med brødrene Daniel og Henrik Sedin.

Natt til tirsdag slapp han inn åtte mål da Boston Bruins reduserte til 1-2 i vunnede kamper i finaleserien, hvor det første laget som vinner fire kamper får utdelt Stanley Cup som bevis på at det er det beste laget i NHL.

Natt til torsdag scoret Boston Bruins fire mål til, og utlignet til 2-2 i kamper.

- En av de beste
Tolv baklengsmål på to kamper er uvant kost for Luongo, som til tross for fjorårets OL-gull med Canada fortsatt må tåle spørsmål om han er god nok når det virkelig gjelder.

- Det er ingen fare med Lou. Han er en av de beste keeperne i ligaen og vi har en enorm tillit og tro på hans evne til å spille bra, sier trener Alain Vigneault ifølge TSN.ca.

Vancouver ble straffet hardt for Aaron Romes brutale takling på Nathan Horton i forrige kamp. Horton måtte fraktes til sykehus, før han tirsdag ble utskrevet med en hjernerystelse. Rome fikk fire kampers karantene - akkurat nok til å sikre at han ikke spiller flere finalekamper.

Og Rich Peverley overtok Hortons plass i topprekken til Bruins.

Peverley satte inn både 1-0 og 4-0 før Luongo ble byttet ut og Cory Schneider overtok målvaktsansvaret hos Vancouver.

- Jeg liker karakteren hans. Han kommer for å spille hver eneste dag. Han er en veldig seriøs idrettsutøver, som tar vare på seg selv og akkurat nå belønnes han for det, sier Bostons trener Claude Julien.

Michael Ryder satte inn 2-0 og Brad Marchand 3-0 i løpet av to minutter og 18 sekunder i andre periode.

- Thomas er en kriger
I motsatt ende av banen stoppet Tim Thomas 38 skudd. 37-åringen har reddet 146 av 151 skudd i finaleserien mot Vancouver. I forrige kamp satte han til og med inn en kroppstakling. Det gjorde han ikke denne gang, men Thomas holdt nullen for femte gang i årets sluttspill.

Han er for øvrig også nominert til Vezina Trophy.

- Tim Thomas har hatt en lang og humpete vei til NHL. Han har passert mange hindre. Det har gjort ham til en kriger, og det gjør ham til den perfekte keeper for oss, mener Julien.

Finaleserien står som nevnt 2-2. Neste kamp, den femte, spilles i Vancouver. Deretter blir det garantert en kamp seks i Boston, før en eventuell sjuende kamp spilles i Vancouver.

- Vi jobbet hardt hele sesongen med å skaffe oss hjemmebanefordel i sluttspillet og det er nå den jobbingen skal belønnes. Vi må sørge for at vi spiller slik vi gjorde i de to første kampene, sier Luongo.

HTML EMBED