Ingen Ferdinand-anke

Rio Ferdinand har bestemt seg for likevel ikke å anke den åtte måneder lange utestengelsen inn for den internasjonale sportsdomstolen CAS.

- Jeg synes fortsatt dommen er alt for streng, og mener FA bruker meg for å statuere et eksempel. Men jeg har besluttet å legge dette bak meg, og kommer ikke til å anke videre, sier Ferdiand til avisen The Sun.

Manchester United-forsvareren har ikke spilt fotball siden han skadet seg i oppgjøret mot Wolverhampton i midten av januar. Like etter ble han idømt en åtte måneder lang utestengelse for å ha uteblitt fra en dopingtest i fjor.

Forrige torsdag krevde Ferdinand i en ankehøring at dommen ble redusert eller fjernet, mens det engelske fotballforbundet på sin side krevde at straffen ble økt til 12 måneder.

Et uavhengig ankeutvalg bestemte imidlertid at suspensjonen på åtte måneder opprettholdes. Da beslutningen ble kjent, varslet landslagsspilleren at han ville anke saken inn for CAS. Det kommer likevel ikke til å skje.

- Da anken min ble forkastet sist torsdag, var min første reaksjon at jeg skulle kjempe videre. Nå har jeg brukt litt tid til å tenke over saken, og har funnet ut at jeg ikke har noe å tjene på at dette trekker ytterligere ut, sier Ferdiand.

- Det har tatt noen dager å komme over skuffelsen, og jeg føler at enkelte har sviktet meg, sier landslagsstopperen, med klar adresse til det engelske fotballforbundet.

- Jeg har jobbet hardt for FA i turneringer over hele verden. Å bli behandlet slik jeg er blitt tar motet fra en.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag