*Nettavisen* Sport.

Ingen fikk revansje

ALHEIM STADION (TV2 Nettavisen): De to toppserieklubbene som tidligere i uka røk ut av cupen, slikket sine sår ved å spille målløst i det som kunne blitt en mulighet til revansje.

19.06.05 23:13

Revansjemuligheten benyttet begge lagene nøyaktig like dårlig, og etter kampen demonstrerte trenerne en felles egenskap: Evnen til å ”ta med seg det positive”.

- Første omgangen var strålende, mente Lyn-sjef Henning Berg. - Vi spilte skikkelig artig fotball, vi produserte en rekke sjanser, og jeg er veldig happy med det vi fikk vist frem, sier han til TV 2 Nettavisen, og prater ikke spesielt mye om andre omgang. Det gjør til gjengjeld TIL-sjef Otto Ulseth.

- Etter pause dominerer vi fullstendig. Da tør vi å spille vårt eget spill - medløpspasninger som skapte åpninger og som parkerer Lyn fullstendig, sier han, og bruker ett ord på å beskrive innsatsen i første omgang:

Skral.

Solid comeback
Selvsagt følte begge trenerne at de hadde fortjent alle poengene, i en forestilling der publikum ikke akkurat ble overøst av målsjanser, og der forsvarsspillerne fremsto som de største profilene. Største profil av alle var Tromsø-keeper Knut Borch, som årsdebuterte på hjemmebane etter å ha gått skadet siden forsesongen. I sitt gjensyn med Alfheim avverget han scoringer alene med både Mounir Hamoud og Øyvind Leonhardsen.

- Jeg er brukbart fornøyd med min egen innsats - både borte mot Start og i dag mot Lyn. Men det har jo ikke blitt så mange poeng ut av innsatsen, og det irriterer, sier Borch til TV2 Nettavisen.

- Har du følt noe spesielt press foran comeback’et, etter at vikaren Bo Andersen har gjort det så bra?

- Nei, slett ikke. Bo har gjort en god jobb for klubben, og det er jeg glad for. Men jeg sammenlikner ikke meg selv med ham. Det jeg tenker på er å prestere selv - og oppnå resultater med laget. Og jeg synes vi hadde fortjent bedre uttelling enn hva vi har fått til nå, sier Borch.

Spøkelset lever
Tromsø kom ikke nærmere scoring enn da Ole Martin Årst kvarteret før slutt stupheadet i stolpen. Dermed lever Tromsøs ”Lyn-spøkelse” fortsatt: TIL har ikke beseiret Oslo-klubben siden 22. juni 1997. Siden den gang har Lyn vunnet sju strake seriekamper over Tromsø.

- Er det bekymringsfullt at Tromsø ikke makter å avgjøre jevne kamper, Otto Ulseth?

- Vi kan klage over at flaska er halvtom, eller vi kan glede oss over at den er halvfull. Vi har spilt jevnt med alle lagene vi har møtt. I flere av våre uavgjorte kamper har vi vært klart bedre enn motstanderen. Mer kan ikke jeg forlange av spillerne. Vi skal jobbe for å holde rett fokus, og rett fokus er IKKE å stirre på tabellen i juni, mener han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.