Både Taylor Phinney og Philippe Gilbert er fjernet fra BMCs lag for helgens Flandern rundt.

Den talentfulle amerikaneren Phinney, som kjørte tre dager i rosa ledertrøye under fjorårets Giro d´Italia, sliter med en kneskade han pådro seg under Gent-Wevelgem sist søndag.

- Med litt ekstra hvile hjemme i Italia de neste dagene har jeg stor tro på å bli 100 prosent til Paris-Roubaix, sier Phinney som har vunnet U23-utgaven av Paris-Roubaix to ganger.

Regjerende verdensmester Gilbert ble forkjølet i Paris-Nice og er fortsatt ikke helt frisk. Gilbert var på pallen i Flandern rundt i 2009 og 2010.

- Med min nåværende form kan jeg ikke få til noe i Flandern. Nå vil jeg satse alt mot klassikerne i Ardennene, og derfor skal jeg kjøre Baskerland rundt som forberedelse, forteller Gilbert som vant både Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège i 2011.

- Fortsatt et sterkt lag
Klaas Lodewyck og briten Adam Blythe hentes inn som erstattere, men John Lelangue, sportsdirektør for BMC, sier at endringene ikke vil påvirke lagets strategi for søndagens store brosteinsklassiker.

- Vi har fortsatt tro på å være i finalen på søndag. Vi har fortsatt et godt lag med Thor Hushovd og Greg Van Avermaet som blir våre to kapteiner, sier Lelangue.

- I E3 Prijs så vi at Daniel Oss også er veldig sterk, og vi har bra oppbakking med Marcus Burghardt, Manuel Quinziato og Michael Schär, samt Blythe og Lodewyck som er allerede godt forberedt til søndag.

Fokus på Hushovd og Van Avermaet
Søndag starter Hushovd sin tolvte Flandern rundt. Den svært så rutinerte nordmannen kjenner brosteinen og bergene i Flandern bedre enn de fleste, men 35-åringen er imidlertid ingen automatisk favoritt til å vinne sykkelmonumentet.

Hushovds beste plassering er en 14. plass fra 2006 og som tidligere år ligger nok fokuset på Paris-Roubaix neste helg. Lagkamerat Van Avermaet derimot var fjerdemann i fjorårets utgave, bare 38 sekunder bak Tom Boonen i den tøffe, nykomponerte Flandern-traseen.

BMC Racing Team for Fladern rundt 2013: Marcus Burghardt, Thor Hushovd, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Greg Van Avermaet, Adam Blythe, Michael Schär og Klaas Lodewyck