RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kerstin Joensson / AP / NTB scanpix

Ingen flyt for Svindal

- Dette var ikke bra, sier Aksel Lund Svindal etter utfortreningen.

Aksel Lund Svindal gjorde flere feil underveis, særlig i de siste portene før mål, og endte på femteplass, 98 hundredeler bak østerrikeren Hannes Reichelt som var raskest.

- Nei, denne gjennomkjøringen var ikke bra, sa Lund Svindal til NTB etter torsdagens første treningsomgang i utfor.

Italienerne Dominik Paris og Christoph Innerhofer samt canadieren Erik Guay kjørte også fortere enn Svindal ned den 3334 meter lange utfortraseen.

- Den store utfordringen i denne løypa er alt terrenget og alle kulene, og det er også noen ekstra vanskelige svinger de siste 40 sekundene, sa Svindal.

Han innledet VM med å ta bronsen i super-G-rennet onsdag. Da gjorde han en stor feil i den aller siste porten, som kan ha kostet ham seieren, men med startnummer 22 og under vanskelige forhold gjorde Svindal maksimalt ut av løpet.

- Jeg vant bronsen og er fornøyd med det, sa han til NTB.

Ikke noe revansjløp
- Jeg ser ikke på lørdagens utfor som noe revansjløp. Det vil være litt dumt å tenke slik. Jeg får heller være fornøyd med den bronsemedaljen jeg sikret meg, og innstille meg på at det kommer til å bli et tøft løp lørdag også, sa han til NTB torsdag.

Før onsdagens super-G hadde Norge to store favoritter i fartsøvelsene, men Kjetil Jansruds fall og korsbåndskade gjør at alt press er på Svindal. Han har vunnet 6 av 13 treningsomganger i utfor denne sesongen og én verdenscupseier i disiplinen. Det gjør ham til en av de største favorittene.

- Jeg hadde bedre flyt da jeg kjørte her under verdenscupfinalen i fjor, men da var forholdene annerledes, sa Svindal. Han vant utforrennet for et snau år siden, noe som tyder på at han trives godt i traseen.

Løssnø
- Det var en del løssnø som skapte problemer og gjorde det vanskelig, men det er helt klart at jeg har en del å tenke på og jobbe med etter denne første gjennomkjøringen, som ikke var bra nok, sa han.

- Hvor mye satset du på denne gjennomkjøringen?

- Nei, jeg satset ikke så veldig mye. Det er det vel ingen som gjør, dersom det ikke er snakk om en ren kvalifisering, sa Svindal. Han la til at han regnet med at forholdene kom til å bli bedre og bedre i traseen fram mot selve VM-rennet lørdag.

Han sa også at han ikke hadde noen tro på at startnummeret kom til å få noen avgjørende betydning i lørdagens utforrenn, for værmeldingene tyder på at forholdene kommer til å bli helt annerledes enn under super-G-rennet.

Da ble startnummertrekningen helt avgjørende, og den kampen tapte Svindal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere