Gå til sidens hovedinnhold

Ingen foran, ingen ved siden

Danmarks tennisyndling har alle bak seg. Nå sikter «Isdronningen» mot sin første Grand Slam-seier.

Danskenes Caroline Wozniacki holder hodet kaldt før årets Australian Open som starter 17. januar. Til tross for sin plass på toppen av WTA-rankingen, har 20-åringen aldri vunnet en Grand Slam.

- Hvis jeg vinner en Grand Slam i min karriere så blir jeg glad, men jeg setter ingen deadline, sier hun til journalister i Hong Kong der hun nå deltar i Hong Kong Tennis Classic.

Hun sier at hun vil kjempe hardt for å ta pokalen, men føler likevel ikke noe press for å bevise at hun fortjener å være rangert som nummer 1.

«Isdronningen»
- Press er når du blir satt i en posisjon der du ikke hører hjemme. Jeg føler at jeg hører hjemme der jeg er. Jeg har hatt et stort år, sier hun om 2010, i følge sportal.com.au.

NDTV kaller det danske esset for «Isdronningen» - både på grunn av hennes skandinaviske nasjonalitet, men først og fremst på grunn av hennes kalde nerver.

- Jeg er i god form. Jeg har hatt to måneder å trene på og jeg har jobbet har. Jeg føler meg virkelig bra, sier hun før krigen i Australia. Sammenlignet med fjorårets deltakelse i Australian Open, kan Wozniacki bare gjøre det bedre. i 2010 gikk hun ut i fjerde runde.

Mye å gå på
Danske Extra Bladet konkluderer med at hvis stjerna fortsetter i 2011 på et nivå som er i nærheten av det hun presterte i 2010, så vil hun beholde førsteplassen et godt stykke fremover.

WTA Rankingen har Wozniacki 8035 poeng, og er dermed et godt stykke foran Vera Zvonareva (Russland) på andreplass med 6785 poeng og Kim Clijsters (Belgia) med 6635 poeng. De amerikanske søsknene Serena og Venus Williams er nede på fjerde og femte plass med henholdsvis 5355 og 4985 poeng.

Årets første Grand Slam i Australia kan gjøre mye med dagens rankingliste, men Wozniacki ligger så langt foran at det skal mye til å rive henne ned.

HTML EMBED
Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut