Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen fordel for norsk hockey

Sparta-treneren hadde betenkeligheter etter utklassingen av Rosenborg.

SPARTA - ROSENBORG 6-0:

Det var i utgangspunktet rått parti, og det ble aldri spesielt spennende.

Serielederne Sparta Warriors tok imot nyopprykkede Rosenborg i Get-ligaen på lørdag, og det var aldri tvil om hvor de tre poengene skulle ende opp.

For før halve andre periode var spilt ledet vertene 4-0, og to ytterligere mål mot slutten av perioden sørget for at østfoldingene hadde en seksmålsledelse før siste omgang skulle settes i gang.

Selv om vertene presset for enda flere scoringer i tredje periode, måtte de 2651 fremmøtte tilskuerne konstatere at det «bare» ble med 6-0-seier i dag.

Og det er ikke Sparta-trener Sjur Robert Nilsen helt fornøyd med.

- Lot dem styre
- Det er klart, det var forskjell på lagene. Men jeg synes ikke vi kom helt opp på det nivået vi hadde mot Stavanger sist, sier treneren til Nettavisen.

Han henviser til forrige kamp, da østfoldingene sendte serielederne fra Stavanger hjem som slakt etter 4-0 på egen is og samtidig selv overtok tabellteten i Get-ligaen. Så godt burde Sparta spille hver gang, mener Nilsen.

- Vi bør i hvert fall ha det som mål, vi skal ha fokus på vårt spill og våre prestasjoner. Vi må legge bort resultatjaget, presterer vi som vi gjorde i 3 x 20 minutter mot Stavanger skal motstanderne være veldig gode for å slå oss.

- I dag falt vi ned til Rosenborgs tempo, og lot de styre spillet. Når det er sagt, hadde vi full kontroll, legger Sjur Robert Nilsen til.

Les også: Knuste serielederen

- For stor avstand
Etter snart åtte spilte serierunder, begynner tabellen å legge seg i Get-ligaen.

Og tendensene er slik mange spådde før sesongen: Fem lag vil kjempe i teten, mens lagene på bunnen av tabellen nær sagt er hektet av allerede - og må kjempe mot hverandre for å overleve i den øverste divisjonen.

Etter 6-0-seieren over Rosenborg på lørdag, mener Sjur Robert Nilsen at avstanden mellom lagene i Get-ligaen er for stor.

- Jeg tror det blir knalljevnt mellom de fem øverste på tabellen, og det er bra. Men for norsk hockey sin del tror jeg at forskjellen mellom lag en og ti etter en lang serie er for stor.

- Du mener man bør ha færre lag i den øverste divisjonen?

- Det sier jeg ikke. Men det er aldri heldig at avstanden blir for stor, og per i dag ser det ut til at den blir det - akkurat som jeg fryktet den ville bli før vi startet i høst, svarer Sparta-treneren.

- Over tid tror jeg i hvert fall ikke det er en fordel. Det er synd, men sånn er det, fastslår Nilsen.

I den andre kampen i Get-ligaen på lørdag vant Manglerud/Star til slutt 5-2 i borteoppgjøret med Stjernen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året