Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen fortjener gullet mer

Frode Estil tapte gullet på målstreken i sitt aller siste VM-renn. Men var likevel et eneste stort glis etterpå.

SAPPORO (Nettavisen): Frode Estils trettende og siste mesterskapsmedalje ble en sølvmedalje. Og selv om karrierens sjuende gullmedalje bare var noen centimeter unna, er han ikke det minste deprimert.

- Jeg er et eneste stort glis, fastslår Estil.

- Fortjente seieren
For var det én mann han unte en gullmedalje, var det Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Han har vært en veldig god kamerat og treningskompis i mange år. Han fortjente virkelig denne seieren. Og jeg føler at dette uansett var en perfekt avslutning for meg, understreker nordtrønderen.

Men det betyr selvfølgelig ikke at tittelforsvareren ga fra seg gullet frivillig. Inne på stadion ble det et realt bikkjeslagsmål. I den siste svingen var det til og med nærkontakt.

Knuffing
- Jeg ville komme først inn i svingen for å komme først ut på oppløpet, forklarer Estil, som klarte å fullføre den delen av planen.

På oppløpet ble altså Hjelmesets seige drag umulig å stå imot. Men sølv var langt fra nederlag på en dag da medaljen virket uendelig langt unna for Estil bare åtte-ni kilometer før mål. På den nest siste runden måtte han nemlig slippe feltet.

- Det gikk for fort, så jeg hadde ikke noe valg, forklarer han.

- Lur løper
Men løperne foran fikk merke kjøret – og Estil fant veien ned i kjelleren, til sitt velkjente ekstralager. Resten er historie.

- Frode er en lur løper. Hadde han blitt med på kjøret hele veien, hadde han kanskje ikke tatt medalje i det hele tatt, poengterer Åge Skinstad.

Frode Estil fullfører denne verdenscupsesongen. Så tar han fatt på sitt nye liv som lærer ved skigymnaset i Meråker.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album