*Nettavisen* Sport.

Ingen frykt for Lerkendal

Lerkendal var en gang et uinntagelig fort. I år har Rosenborg avgitt poeng i fire av fem hjemmekamper.

10.06.05 10:28

- Før har Rosenborg vært bortimot uslåelige på Lerkendal. I år har de avgitt uvanlig mange poeng på hjemmebane. Det skal vi utnytte for alt det er verdt, sier Ham-Kam-spissen Geir Frigård til TV 2 Nettavisen.

Han innrømmer at det hjelper å lese Rosenborgs hjemmestatistikk så langt i år:

- Lag etter lag drar til Lerkendal og tar poeng. Det styrker oss i troen på at det er mulig å vinne der oppe.

RBK-kaptein Roar Strand avfeier et gryende hjemmekompleks, selv om det bare er blitt fem poeng på like mange hjemmekamper.

- Nei, nei, nei. Vi har ført alle kampene på hjemmebane i år, men slitt litt med å score mål. Egentlig burde vi ha vunnet alle kampene, sier Strand.

Fordel RBK
Tidligere i sesongen har både Strand og andre RBK-spillere snakket om dårlig selvtillit og prestasjonsangst. Den tiden er forbi, hevder Strand.

- Vi tok det opp og ble ferdig med det, fastslår RBK-veteranen.

All statistikk tilsier da også Rosenborg-seier på Lerkendal søndag: Rosenborg har vunnet de fem siste hjemmekampene mot Ham-Kam, senest 5-0 i fjor. Sist hedmarkingene vant på Lerkendal var 26. september 1977.

Og: Ham-Kam har innledet sesongen med fire strake bortetap – uten å score et eneste mål.

Det siste bruker Geir Frigård minst mulig energi på. Men han tar sin del av ansvaret for måltørken, og synes det er på tide med en forandring.

- Jeg skulle gjerne ha scoret i hver eneste kamp, jeg. Men jeg har vært i tilsvarende situasjon før og vet at det løsner. Man må bare jobbe videre, sier Frigård, som er fornøyd med treningsarbeidet Ham-Kam har lagt ned under eliteseriepausen.

Ingenting å tape
- Vi er i hvert fall maksimalt forberedt på RBK-kampen. Ståle Solbakken har en klar plan for hvordan vi skal slå Rosenborg. Og så blir det opp til spillerne å følge planen.

- Hva går denne planen ut på?

- He-he, det får du se på Lerkendal søndag.

Optimismen til tross – Frigård lar seg ikke lure til å ta lett på oppgaven.

- Rosenborg er et godt lag, og det vil aldri være lett å slå dem på Lerkendal. Derfor er det ikke først og fremst der vi skal ha poeng. Det gir oss et godt utgangspunkt. Vi har ingenting å tape, fastslår veteranspissen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.