Torsdag kom nyheten om at Geox nekter å stå for den økonomiske garantien som er nødvendig for at laget skal få registrert seg hos UCI.

Fredag kom nyheten om at alle Geox-ryttere nå anses som fristilt på markedet. Det betyr at stjerner som Juan Jose Cobo og Denis Mensjov står uten lag neste sesong, i tillegg til flere andre gode syklister.

Mange lag har nå fylt opp sine staller før neste sesong, men Saxo Bank og Bjarne Riis kunne i utgangspunktet ha flere ryttere (hadde 24 før signeringen av Takashi Miyazawa).

Null penger
Dermed fikk mange Saxo Bank-fans vann i munnen da de hørte at fjellgeiter som Cobo, Mensjov og Fabio Duarte var ledige på markedet. Disse rytterne kunne nemlig gitt Alberto Contador viktig hjelp i fjellene neste sesong. Nå virker det imidlertid ut som at ingen Geox-ryttere skal til Saxo Bank.

- Folk kan gjerne tenke seg litt om. Jeg har et budsjett for 2012, som jeg må overholde, sier Bjarne Riis til sporten.dk.

- Det betyr at det altså ikke er 500.000, 1 million eller 2 millioner euro i overskudd. Det (å hente Geox-ryttere, vår.anm.) kommer ikke til å skje, fortsetter Riis og understreker at laget nå er så godt som fylt opp.

Saxo Bank har av mange blitt kalt overgangstaperen denne sesongen. Laget har blant annet mistet Gustav Erik Larsson og Richie Porte, samt Baden Cooke. Inn har blant annet Sergio Paulinho og Karsten Kroon kommer, men det er vanskelig å se et sterkere Saxo Bank-lag før neste sesong. Allikevel vil ikke Riis si seg misfornøyd.

Touren er målet
- I mine øyne har vi et like sterkt lag som i 2011. Jeg er godt fornøyd med det vi har å arbeide med. Selvfølgelig har jeg prøvd på ryttere jeg ikke har fått tak i, men jeg er fornøyd med laget.

Neste år vil Tour de France igjen være det store målet til både Riis og Contador, og det er ingen tvil om hvem laget vil blir bygd han neste sesong.

- Jeg har ikke et lag som BMC, som kan stille to nesten like sterke lag i giroen og touren. Sånn er det. Jeg har en profil på laget i Alberto Contador, og det er jeg glad for. Det er han vi vil bygge rundt, og derfor satser vi stort på Tour de France.