Siden Tour de France slo gjennom hos allmennheten i Norge har Jens Voigt sjarmert hele landet.

Thor Hushovds forlover er kjent som en karismatisk type, som til stadighet er å finne i brudd eller tauende foran lagkapteinen sin.

Onsdag var han nok en gang i brudd, og ble til slutt nummer tre på etappen.

Den tyske veteranen, som fyller 41 senere i år, klarte ikke å henge med Dries Devenyns, Luis Leon Sanchez, Thomas Voeckler og Michele Scarponi opp Grand Colombier, men klarte å hente inn kvartetten i den lettkjørte delen inn til mål.

- Jeg var på grensen
Årets eldste deltaker forteller at han ga maks hele veien.

- Jeg sverger på at jeg varp å grensen. I kunne knapt fokuserer på hjulet foran meg. Jeg var i en tunnel av smerte mens jeg prøvde å holde meg på hjulet. Deretter var det en utforkjøring og i bunnen klarte jeg å puste bedre og tenke ut en strategi. Den siste bakken passet meg bra, siden den ikke var så bratt. Jeg bestemte meg for å gi alt jeg hadde. Jeg kunne sprekke og fullføre i ingenmannsland, men jeg tok igjen teten og fikk restituert meg. Deretter spilte jeg litt poker og ble nummer tre, forteller Voigt til lagets hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ingen gjør dumme ting som meg
RadioShack-rytteren er kjent for friske sitater og sier stort sett alltid hva han mener. Spesielt når han omtaler seg selv kommer gullkornene på løpende bånd. Historien om dagens etappe er intet unntak.

På spørsmål om han skulle ønske at flere ryttere var som ham, sier han følgende:

- Nei nei, da ville jeg aldri ha en sjanse. De fleste prøver å kjøre på en lettere måte og ikke kjøre så mange gale dumme ting som meg. Men det er mitt image og jeg prøver å holde meg til det. Jeg kan offisielt proklamere at jeg ikke skal gå i brudd i morgen. Jeg tar en fridag. Jeg skal høre på min stakkars slitne kropp, forteller han.

Så får han tydeligvis tenk seg om og legger til:

- Vel, la oss si at jeg skal være litt mer aggressiv.

PS: Tidligere i sesongen sa han følgende: - Det kan hende jeg er dum nok til å skrive kontrakt for en sesong til!

Er det rart han er så populær som han er?