Gå til sidens hovedinnhold

Ingen grunn til begeistring, Everton!

Sjokkskade og sent reduseringsmål skaper trøbbel for blåtrøyene.

EVERTON - SPORTING LISBOA 2-1:

Marouane Fellaini har etter hvert vokst seg stor på midtbanen til Everton, og den hårfagre belgieren har dermed også blitt en meget viktig brikke på et lag som kjemper om sølvtøy i Europaligaen denne vinteren. Tirsdag kom imidlertid en nyhet som nok ikke ble tatt spesielt godt imot på Goodison Park.

Ute i seks måneder
Fellaini pådro seg nemlig en ankelskade i møtet med Liverpool og Sotirios Kyrgiakos på Anfield den 6. februar. Grekeren ble sendt rett i dusjen, mens Everton-spilleren ikke kunne fortsette.

Nå er det klart at den viktige midtbanespilleren blir ute resten av sesongen som en følge av skaden. Han må trolig gjennom en operasjon for å bli kvitt skadeplagene, opplyser Everton.

- Dette er ikke bra. Han må gjennomgå en operasjon. Det dreier seg om samme skade som Robin van Persie (Arsenal) pådro seg for en stund tilbake, og Fellaini blir nok ute i seks måneder, sier Everton-manager David Moyes til klubbens hjemmeside.

Tøft utgangspunkt
Siden de blå fra Merseyside nå må klare seg uten en av sine viktigste spillere, var det egentlig heller ingen stor trøst at Sporting Lisboa ble slått med 2-1 i Europaligaen tirsdag kveld.

Det så imidlertid bra ut for Everton da Steven Pienaar i det 35. minutt sendte vertene i føringen etter et flott fremspill av Tim Cahill. Fire minutter ut i andre omgang sørget Sylvain Distin for å doble ledelsen da han satte en corner i mål med overkroppen.

Gjestene ropte febrilsk på hands, men dommeren lot seg ikke rive med, og godkjente franskmannens fulltreffer.

Men Distin var ikke ferdig for dagen. Like før slutt lagde han straffe til Sporting og ble i tillegg belønnet med rødt kort.

Miguel Veloso var sikker fra krittmerket, og sørget for at Sporting fikk med seg et viktig bortemål fra bataljen i Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden