RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Hoftun-hyllest søndag

Sist oppdatert:
- Vi hyller ikke spillere på motstanderlaget, fastslår Kjernen-leder John Inge Korsgat.

Knappe to uker etter at han forlot Rosenborg, gjør Erik Hoftun comeback på Lerkendal søndag. For Bodø/Glimt. Mot Rosenborg.

- Det blir veldig spesielt, innrømmer en av de største RBK-profilene gjennom alle tider overfor TV 2 Nettavisen.

- Det sier seg selv, etter så mange sesonger og så mange fine opplevelser. Det blir rart å spille mot folk jeg var sammen med så lenge, og foran et publikum som har gitt meg så mye.

- En merkverdig sak
Noen stor hyllest kan Hoftun imidlertid ikke vente seg fra Lerkendal-publikummet.

- Vi hyller ikke spillere på motstanderlaget, sier Kjernen-leder John Inge Korsgat til TV 2 Nettavisen. Han gleder seg ikke til å se kongen av Lerkendal i gul Glimt-trøye.

- Det blir en merkverdig sak. Dette blir en mental prosess, innrømmer Korsgat. Han har forståelse for at Hoftun valgte å skifte klubb, men er ikke helt fornøyd med klubbvalget.

- Synd at han valgte en annen norsk klubb. Vi hadde foretrukket en overgang til GIF Sundsvall, innrømmer en åpenhjertig supporterleder.

Hylles senere
Han understreker samtidig at Kjernen på ingen måte bærer nag til sin tidligere kaptein – og at de ønsker å gi ham en hyllest på et senere tidspunkt.

- Vi håper han kan komme på Lerkendal i forbindelse med en europacupkamp i høst, slik at vi får takket ham på en verdig måte.

Det samme håper Rosenborg-ledelsen:

- Vi lager ikke noen spesiell markering søndag. Det ville bare ha virket forstyrrende på Eriks kampforberedelser, og det ønsker vi ikke. Vi skal nok vite og sette pris på Erik, men ved en annen anledning. Forhåpentligvis i løpet av høsten - foran fulle tribuner, sier arrangementsansvarlig Endre Storholt i Rosenborg.

Statistikken må brytes
Selv prøver Erik Hoftun å forberede seg til kampen så normalt som mulig. Som Rosenborg-spiller opplevde han aldri å tape mot Bodø/Glimt. Nå håper han å bidra til at Glimt senker Rosenborg i en obligatorisk kamp for første gang siden 1979.

- Én dag må jo statistikken brytes. Og det er i hvert fall Rosenborg som har presset på seg, sier 36-åringen – som vet veldig mye om akkurat det.

- Kommer du til å røpe noe av hemmelighetene som ligger bak de mange Rosenborg-seirene over Glimt?

- Selvfølgelig kommer jeg til å bidra med det jeg kan på det taktiske, det skulle bare mangle. Jeg er profesjonell fotballspiller, og nå er Bodø/Glimt klubben min.

Erik Hoftun har funnet seg godt til rette på Glimt-treningene, og er imponert over nivået.

- Jeg har ikke merket noen kjempeforskjeller ennå, selv om det selvfølgelig er flere spillere på et høyere nivå i Rosenborg. Jeg er overbevist om at dette laget berger plassen i eliteserien, sier han.

Tabelljumbo
Foreløpig ser det imidlertid dystert ut. Etter 14 serierunder er Bodø/Glimt tabelljumbo med bare ti poeng. Laget har ikke vunnet en seriekamp siden Brann ble slått 3-2 i Bergen 5. mai.

Nå håper Erik Hoftun at formalitetene rundt en overgang for Harald Martin Brattbakk kommer på plass.

- Det blir veldig bra, det. Harald er en garantist for mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere