RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen ideell oppladning for Russland

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Russlands forberedelser til sommerens EM har vært alt annet enn optimale.

Først ble Yegor Titov tatt for doping under playoff-kampen mot Wales. Deretter anket Wales saken inn for UEFA, noe som førte til et par uker på pinebenken for russerne. Til slutt fikk de likevel grønt lys til å delta i sommerens EM.

Ett år
Den 27 år gamle kapteinen fikk en 12 måneders utestengelse i januar etter at han ble tatt for å ha brukt et ulovlig middel i den første kvalifiseringskampen. Han spilte ikke den kampen, men deltok derimot i returkampen fire dager senere. Det var også grunnlaget for anken til Wales.

Uansett: Russland gikk til EM med 1-0 sammenlagt, men forberedelsene har blitt kraftig forstyrret.

- Det er som om vi har scoret et selvmål allerede før turneringen begynner, sier en kilde i det russiske laget, som ikke vil bli nevnt ved navn, til Reuters.

Mange gode spillere
Men Russlands trener Georgy Yartsev, som tok over laget i august, er uenig.

- Vi har masser av tid til å bli klare til EM, sa han etter at Titov ble tatt for doping. Landslagssjefen får støtte av Portsmouths Alexei Smertin.

- Det er ingen tvil om at Titov kommer til å bli savnet, men vi har så mange gode spillere på midtbanen som kan gjøre jobben, sier han.

Russland hadde et håpløst VM i 2002, og kom ikke til VM i 1998 og heller ikke til EM i 2000. Russland har ikke råd til enda et pinlig mesterskap.

Tradisjoner
EM har en spesiell plass i russernes hjerter. Sovjet vant det første mesterskapet i 1960, og har også vært i finalen ved tre andre anledninger. Forrige gang var i 1988. Den gang ble det tap 2-0 i finalen for Nederland.

Nå håper fotballfansen i Russland at en ny æra er på gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere