*Nettavisen* Sport.

Ingen idrettsstreik

ENIGE: – Vi er veldig godt fornøyd med utfallet. Vi har oppnådd viktige resultater på alle våre fem krav som dannet grunnlag for forhandlingene, sier NISO-leder Joachim Walltin i en pressemelding. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

- Vi er veldig fornøyd, sier NISO-leder.

Utøverorganisasjonen NISO og arbeidsgiversiden NHO Idrett ble onsdag enige om en ny overenskomst for håndball, fotball og ishockey.

– Vi er veldig godt fornøyd med utfallet. Vi har oppnådd viktige resultater på alle våre fem krav som dannet grunnlag for forhandlingene, sier NISO-leder Joachim Walltin i en pressemelding.

Sentralt i forhandlingene sto medbestemmelse, utdanning og livet etter idrettskarrieren gjennom blant annet karriereavbruddsforsikring og utøverfond også for lagidretter.

Banedekke og vant var et sentralt tema i forhandlingene. Ordlyden i den opprinnelige overenskomsten var ifølge NISO ikke dekkende nok, og krav om mer innflytelse ble fremmet i forhandlingene. Nå er det tatt inn i ny overenskomst at spillerne skal få uttale seg før klubb iverksetter tiltak som skifte og utbedring av banedekke og vant og på den måten sikres innflytelse.

– Dette er viktige punkter. Flere tidligere prosesser har vist oss at spillerne ikke har hatt noen reell innflytelse. Presiseringen av ordlyden styrker spillernes innflytelse i saker som har stor betydning for deres helse, miljø og sikkerhet, sier Walltin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag