*Nettavisen* Sport.

Ingen kan måle seg med dette

REKORDRAS: Rafael Nadal vant French Open for femte gang på rad, og niende gang totalt. Foto: Darko Vojinovic (Ap / NTB scanpix)

Ni stortriumfer på ti år for Rafael Nadal.

08.06.14 19:17

Nadal har vunnet French Open så mange ganger at ingen kan måle seg med 28-åringen. Å vinne samme Grand Slam-turnering ni ganger er det ingen som har klart.

Ei heller har noen vunnet samme Grand Slam fem ganger på rad. Men med seier 3-6, 7-5, 6-2, 6-4 i finalen mot Novak Djokovic har Rafael Nadal satt enda flere rekorder.

- Alle poengene er harde når du spiller mot Novak. Jeg hadde tapt de fire siste kampene mot ham. Det er litt synd for ham, men jeg er sikker på at han vinner her en gang i framtiden, sa Nadal umiddelbart etter kampslutt.

Det startet så lovende for Novak Djokovic.

Serberen spilte strålende tennis, og selv ikke Rafael Nadal hang med på notene i sin egen lekegrind, Roland-Garros i Paris.

Siden det store gjennombruddet i 2005 har Nadal vunnnet alle Grand Slam-titlene unntatt én på den røde grusen. Bare i 2009 fikk turneringen en annen vinner i Roger Federer.

Kjempestart
Djokovic hadde håp om å bli den andre spilleren som hindret Nadal i å vinne French Open fem ganger på rad. På en overbevisende måte tok den andrerangerte utfordreren første sett med 6-3.

Sett nummer to ble mer jevnspilt og preget av lange ballvekslinger. Det passer Rafael Nadal godt. Sakte, men sikkert begynte spanjolen å trekke kreftene ut av Djokovic.

Verdensener Nadal brøt serven til motstanderen på et meget gunstig tidspunkt og kunne dra i land andre sett med 7-5.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GIKK TOM : Novak Djokovic. Foto: Michel Spingler (Ap / NTB scanpix)

I det påfølgende settet tok Nadal en tidlig klar føring etter enda et servebrudd. Djokovic var flere ganger nær ved å bryte tilbake, men klarte ikke å få inn breakballene. Nadal holdt servene sine, og brøt nok en gang til 6-2.

Utkjempet
Djokovic virket sliten og stadig mer unøyaktig.

Også i sett nummer fire var den førsterangerte mallorcaneren først ute med å bryte et servegame. Denne gangen kom imidlertid Djokovic tilbake, og svarte med samme mynt.

Da Nadal manglet ett game på å triumfere for niende gang på Roland-Garros snudde han 0-30 til sin fordel ved å vinne fire baller på rappen. En dobbeltfeil fra Djokovic avgjorde det hele.

- Jeg gjorde alt jeg kunne for å vinne denne kampen. Den betydde så utrolig mye for meg. Men Rafael var den beste i dag, erkjente Djokovic, før han takket støttespillerne sine.

- Det var ikke vår tur til å vinne her i år. Jeg har fortsatt mye motivasjon for å komme tilbake hit, og jeg vil veldig gjerne vinne her, tilføyde han.

Serberen har aldri vunnet French Open, og dette er tittelen han ønsker seg mest av alle. Nå står han med finaletap for Nadal både i 2012 og 2014.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.