RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen kaptein for Brann

Sist oppdatert:
Med Martin Andresen, Erlend Hanstveit og Cato Guntveit ute står Brann uten kaptein mot Viking i morgen.

Før sesongen ble Andresen valgt til lagets kaptein, mens Guntveit ble degradert til visekaptein i forhold til i fjor. Skadesituasjonen til Guntveit har ført til at Hanstveit har fungert som visekaptein, men han spiller ikke i morgen. Mot Viking kan det være duket for «fjerdekaptein» Olafur Örn Bjarnason.

- Med tanke på at Erlend er ute i morgen er Bjarnason en viktig brikke. Han er den flinkeste til å kommunisere der bak og har erfaring, sier Mjelde til iBergen.no.

Lang kaptein-erfaring
I Hanstveits fravær ser det ut til at Martin Knudsen tar plass på venstre back.

Bjarnason har mye erfaring i å styre et lag fra tidligere. Blant annet var han kaptein i fire år for Grindavik på Island før han kom til Brann. I disse årene spilte han alle seriekampene.

- Mons har ikke sagt noe, men jeg har vært kaptein for Brann ved enkelte anledninger og har erfaring som kaptein i fire år fra Island. Skulle jeg bli utropt som kaptein er jeg klar for den oppgaven sier Bjarnason til iBergen.no.

Miller ut, Huseklepp inn
Til morgendagens kamp er Charlie Miller, Martin Andresen og Erlend Hanstveit definitivt ute. En som imidlertid ser ut til å gjøre sin entre er kantspiller Erik Huseklepp. Han har lenge vært ute i kulden. Lynvingen har ikke vært i en startoppstilling i Tippeligaen siden hjemmekampen mot Lyn 28. mai.

Etter steinhard jobbing med egentreninger, har han funnet tilbake til den formen han viste i vinter, da han var blant lagets absolutt beste spillere.

- Erik har vært pigg på treningene de siste ukene. Han har vist stor vilje til å trene ekstra og slikt blir lagt merke til. Erik er hyperaktuell fra start i morgen og det vil være helt fortjent om det blir sånn, sier Mjelde til iBergen.no.

Glad for oppmerksomhet
Huseklepp selv tar ingenting for gitt, men er glad for å høre at treneren har lagt merke til egentreningene.

- Det er alltid kjekt å bli tatt med i vurderingen. Det kan se ut som jeg skal starte, men vi får se. Jeg mener selv at jeg er i form nå og det er kjekt å vite at ekstraarbeidet blir lagt merke til. Jeg er hvert fall klar til å spille kamp, sier Huseklepp til iBergen.no.

Selv om Huseklepp spiller på samme side som back Bjørn Dahl, tror han ikke det blir travlere enn ellers i Tippeliga-kamper. Dahl kom som kjent til Brann fra Viking foran denne sesongen, men Huseklepp tror ikke at han må jobbe ekstra på grunn av at Dahl vil hjelpe tidligere lagkamerater i nedrykkskampen.

- Jeg regner ikke med det blir tilfellet. Jeg håper han er så profesjonell selv om han kanskje skylder noen vennetjenester, sier Huseklepp fleipende og ler.

Toppmotivert
Dahl lover hvert fall at han skal gjøre det tøft for Viking:

- Kanskje jeg tar imot bestikkelser, kanskje ikke. Jeg sier det hvertfall ikke til deg i avisen, sier Dahl på fleip og ler. Vi skal gjøre vårt for at de må kjempe for å overleve. De får ikke noe gratis av Brann.

Selv etter en hektisk uke, med mye vind i seilene, hevder Mjelde at motivasjonen er på topp i spillergruppen. Mjelde føler heller ikke noen mistillit etter at sportslig leder Per-Ove Ludvigsen trakk seg, angivelig på grunn av at Mjelde fikk fortsette som trener.

- Det som er skjedd er historie. Nå er det tid for å se fremover. Jeg føler at spillerne er motiverte til å yte maksimalt for Brann i siste kampen. Jeg føler at spillerne støtter meg. Hvis jeg skal trekke meg i løpet av nær fremtid er det mye som skal skje, sier Mjelde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere