RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN TRUSLER: Det er ikke rettet noen kjente terror-trusler mot Rio-OL 2016.
INGEN TRUSLER: Det er ikke rettet noen kjente terror-trusler mot Rio-OL 2016. Foto: Sergio Moraes (Reuters)

Ingen kjente trusler mot Rio-OL

Trusselnivået i Brasil blir ansett som moderat.

Brasilianerne overlater ingenting til tilfeldighetene før OL i Rio neste sommer, men selv om de forbereder seg for et terroristangrep, er det ingen kjente trusler mot byen eller OL.

- Vi har ingen kjent informasjon om at det finnes terroristceller som forbereder eventuelle angrep mot OL-arrangementet vårt. Trusselnivået i Brasil blir ansett som moderat på det nåværende tidspunktet, sier Wilson Trezza. Han er sjef for overvåkingspolitiet i OL-landet.

Ni måneder før OL-ilden skal tennes for aller første gang i et søramerikansk land, sier sikkerhetssjefen at myndighetene skal være i stand til å stoppe og avdekke alle forsøk på angrep.

Det er helt klart at det brutale terroristangrepet i Paris tidligere i november, har skjerpet brasilianerne ytterligere.

– Her i Rio og Brasil jobber vi med det målet om ikke å bli tatt ved overraskelse, sier Trezza.

Totalt kommer 10.500 utøvere til å delta i OL neste sommer. De kommer fra 206 land. Norge regner med å ha med en tropp på mellom 60 og 80 til 85 utøvere, avhengig av om kvinnelaget i fotball blir kvalifisert eller ikke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere