*Nettavisen* Sport.

Ingen krise for Riise

Foto: Reuters/scanpix

BELFAST (TV 2 Nettavisen): John Arne Riise har ikke startet for Liverpool siden 10. januar, men frykter ikke veien tilbake til førsteelleveren. - Houllier har tro på meg, sier han.

16.02.04 19:49

Nordmannen etablerte seg til manges overraskelse på det engelske storlaget allerede i sin første sesong i klubben. Den siste tiden har det imidlertid gått trått for den offensive flankespilleren. Han frykter likevel ikke for fremtiden på Anfield.

- Jeg er ikke misfornøyd med situasjonen, og det er over hode ikke snakk om å flytte på seg. Gerard Houllier har troen på meg - det har han sagt, og da er det OK, sier Riise til TV 2 Nettavisen.

Lysketrøbbel
23-åringen innrømmer at det er tøft å ikke spille kamper, men minner om at det er hard konkurranse om plassene.

- Jeg er i en storklubb, og har tross alt spilt 150 kamper på tre år. Det er ingen krise at jeg ikke spiller hver kamp, understreker han.

- Jamie Carragher var ute med skade i fem måneder, og har spilt svært bra etter at han ble frisk igjen. Da er det ikke lett å ta fra ham plassen. Dessuten er det viktig for fansen at man bruker de lokale spillerne, som Jamie, særlig i den situasjonen vi er i nå, mener Ålesunderen.

Flankespilleren har spilt de siste seks kampene for Liverpool. Riise har slitt med en vond lyske i tre uker, og da Merseyside-klubben spilte 1-1 mot Portsmouth i FA-cupen søndag, var han ikke med i troppen.

Gleder seg til å spille
Onsdag er han etter alle solemerker med fra start når Åge Hareide for første gang mønstrer et landslag hvor også utenlandsproffene er disponible. Riise gleder seg stort til å spille for ”nye Norge”.

- Det virker veldig interessant ut fra det vi så av Norge i Hongkong og Singapore, og ut fra de samtalene jeg har hatt med Åge. Spillerne står mye friere enn tidligere, alle slår seg mer løs, synes Liverpool-spilleren.

- Åge er veldig offensiv. Alle spillerne gleder seg over den nye stilen.

Midtbane
Og den offensive stilen passer Jon Arne Riise veldig bra. Han har fått signaler om at landslagssjefen ønsker å bruke ham på favorittplassen.

- Jeg er jo offensiv av legning, og ønsker helst å spille på venstrekanten av midtbanen eller som indreløper. Det gledelige er at Åge lar spillerne spille der de ønsker, sier han.

Da slipper han også unna litt av det defensive ansvaret. Et ansvar han ikke alltid klarer å leve opp til.

- Jeg tenker av og til for offensivt, og må fokusere på å utvikle de defensive kvalitetene. Men jeg lærer jo fortsatt, gliser han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.