RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen krise i Arsenal

Foto: Reuters/Scanpix
Krise? Hvilken krise? Arsenal ser sterke ut.

Arsenal var én seier mot Manchester United fra å ta seriegull i Premier League forrige sesong. Siden har Mathieu Flamini reist til Milano, Alexander Hleb til Barcelona og Gilberto Silva til Aten.

Skeptikerne vil peke på disse spillerne og si at Arsenal er svekket. Men Flamini hadde bare én god sesong bak seg, Gilberto Silva var ofte å finne på reservebenken og Hleb var solid i tre sesonger, men nådde aldri toppen.

Ungdomssatsingen fortsetter
Managergeniet Arsène Wenger har, sin vane tro, erstattet tapene med ungdommelig talent. Kanskje i større grad enn noen gang tidligere. I sommerens treningskamper har han stilt med 17 år gamle Aaron Ramsey, 16 år gamle Jack Wilshere og 19 år gamle Carlos Vela, for å nevne noen.

De tre største spillertapene til Wenger i sommer, hører alle hjemme på midtbanen. Det er altså dette leddet som skal være den fremste forklaringen på en eventuell krise i Arsenal. Så la oss kikke nærmere på midtbanespillerne i londonklubben.

Cesc Fabregas er der. Nå er han blitt 21 år gammel. Den spanske playmakeren har allerede spilt 138 kamper i Premier League. Han går sannsynligvis en stor sesong i møte.

Tomas Rosicky (27) er på vei tilbake fra skade. Han spilte bare 18 kamper i fjor.

Spennende Samir Nasri
Stortalentet Samir Nasri (21) er hentet inn fra Olympique Marseille som en direkte erstatter til Hleb, og den raske og tekniske franskmannen blir trolig oftest å finne på høyrekanten.

- Han er ung, rask og teknisk sett en enestående spiller. Han har vist enormt potensial i sine kamper for Marseille og det franske landslaget de siste to sesongene, sier Wenger om Nasri, som allerede har 12 kamper for Frankrikes A-landslag.

I tillegg ser Theo Walcott (19) ut til å blomstre for fullt når som helst.

Det største spørsmålstegnet bør derfor stilles bak hvem som skal ta ankerrollen på midtbanen.

Abou Diaby er den kanskje heteste kandidaten. 22-åringen er i ferd med å etablere seg på det franske landslaget og fikk 15 ligakamper i fjor.

Et annet alternativ er Denilson (20), som spilte 13 kamper forrige sesong, til tross for at han pådro seg en skade i januar og satt på sidelinjen fram til april.

Wenger kan også velge å bruke Alexandre Song, som imponerte enormt i forrige afrikamesterskap - men som kanskje er aller best som midtstopper - eller Aaron Ramsey. Sistnevnte er bare 17 år, men har ikke lagt skjul på at han har ambisjoner om å etablere seg i laget allerede nå.

Sterkere på topp
Helt på topp bør Emmanuel Adebayor (24) være innstilt på å blidgjøre fansen etter sommerens U-sving, mens Robin van Persie (25) er spillesugen etter et skadetungt fjorår. Nicklas Bendtner (20) har fått viktig erfaring, men er i beste fall tredjevalg.

Arsenal har faktisk større bredde i angrepet nå enn i 2007/08.

Meksikaneren Carlos Vela (19) har nemlig fått arbeidstillatelse og er en tidlig kandidat til sesongens gjennombruddsmann. Og et stykke ut i sesongen kommer forhåpentligvis også Eduardo (25) tilbake.

Forsvaret er det samme som i fjor. Med tanke på at snittalderen på de åtte beste forsvarsspillerne i klubben er på bare 24 år, bør denne lagdelen være minst like god kommende sesong som den forrige.

Arsenal tapte kun tre kamper i fjor, og to av disse tre tapene kom mot henholdsvis Manchester United og Chelsea. Faktisk tok Arsène Wengers lag bare seks av 18 mulige poeng mot gullrivalene Chelsea, Liverpool og Manchester United.

Hadde Arsenal slått United på Old Trafford, hadde londonklubben tatt gullet. Så jevnt var det. Og så jevnt blir det.

Forrige sesong: 3. plass
Nettavisens tips: 2. plass

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere