*Nettavisen* Sport.

Ingen lønnsøkning tross VM-gull

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- De har ikke mer penger, de har brukt opp budsjettet, sier Thor Hushovd.

26.11.10 19:05

Etter den fantastiske prestasjonen i Geelong meldte Thor Hushovd at hans kontrakt med Garmin-Cervélo skulle forhandles på nytt. Når nordmannen kunne trekke regnbuetrøya over hodet endret premissene for avtalen seg totalt. Men desverre for verdensmesteren blir det ingen ny avtale, Garmin har ikke mer penger.

- De har lyst til å gi meg en bedre kontrakt, og det har de kjempet for også, det vet jeg, men de har ikke mer penger, de har brukt opp budsjettet, sier Thor Hushovd til fvn.no.

- Hva tenker du om det?

- Det er bare sånn det er, så det bruker jeg ikke tid og energi på å ergre meg over, det er ikke min jobb. De har ønsket å sette pris på meg og VM-trøya, men dette er noe av risikoen ved å signere ny kontrakt tidlig.

Grimstadværingen gikk til Garmin med samme betingelser som han hadde i Cervélo-laget, noe som skal være litt i underkant av ti millioner årlig.

Nytt lag i 2012?
Interessen rundt en verdensmester er ekstrem, og 32-åringen får allerede henvendelser fra andre lag angående 2012-sesongen.

- Jeg vet ikke hva som skjer etter 2011. Nå må jeg nesten vente og se om jeg trives i Garmin først, jeg har jo ikke truffet folka der ennå, forteller Hushovd.

Han skal møte Garmin-gutta som lagkamerat for første gang på Cayman Islands, hvor lagets første samling finner sted. Hushovd reiser til Karibien søndag.

- Farrar er ung og gal
Hushovd vil snakke med sportsdirektør Jonathan Vaughters og Tyler Farrar når han ankommer samlingen.

- Vi må virkelig sette oss ned og snakke om mulighetene vi har, for det er det dette er; muligheter. Vi må dra nytte av at vi er så sterke ryttere, og det har jeg sagt til sportsdirektøren Jonathan Vaughters også. Vi må dele tankene våre og finne en middelvei som passer. Jeg vil satse på de store rittene, mens Tyler Farrar er ung og gal og vil vinne alt. Det skal det gå an å finne ut av. Vil man ikke det må man enten skjerpe seg eller skifte lag, sier Hushovd.

Som de norske Sky-gutta vil Hushovd starte sesongen i enten Oman eller Qatar. Etter oppstarten vil nok nordmannens program bære preg av de samme rittene som Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen skal kjøre.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.