*Nettavisen* Sport.

Ingen Lyn-frelsere

Foto: (Scanpix)

Lyn-fansen håper på to-tre nye spillere før seriestart. Lite tyder på at noen av dem var på banen mot Sparta.

15.03.06 20:05

LYN - SPARTA 1-0

KADETTANGEN (TV 2 Nettavisen): - Syltynt, sa Lyn-fansen til TV 2 Nettavisen om stallen for et par uker siden. Supporterne mente at klubben måtte ha to-tre forsterkninger for at målet om gull kommende sesong skulle være noe annet enn et luftslott.

Onsdag testet Oslo-laget to spisser.

Imponerte ikke
Arthur Gomez og Vladimir Voskoboinkov fikk begge spilletid da Lyn onsdag møtte det nyopprykkede 1. divisjonslaget Sparta. Problemet var bare at ingen av dem imponerte. Dermed tyder lite på at Lyn bruker penger på noen av dem.

- De vi henter inn nå skal være forsterkninger for troppen. Klare forsterkninger, sier Lyns sportsdirektør, Torgeir Bjarmann, til TV 2 Nettavisen.

Og det virket altså ingen av dem å være.

- Gir dem et par dager
Gomez scoret riktignok kampens eneste mål mot østfoldingene, men manglet den hurtigheten Edu hadde som Lyns spydspiss da han fikk prøve seg i fjor. 22-åringen var heller ikke patent i mottakene, og målet blir trolig det eneste man vil huske ham for i Lyn-trøya. Estiske Voskoboinikov (23) kom inn ved pause, men maktet heller ikke å sette sitt preg på kampen på noen som helst måte. Bjarmann er ikke uenig i TV 2 Nettavisens oppsummering.

- Men vi vil gi dem resten av uka før vi feller en endelig dom, påpeker han.

Den bør imidlertid ikke bli så vanskelig å komme frem til. Onsdag imponerte unge Jonathan Parr mer i den halve omgangen han fikk, enn det de to prøvespillerne gjorde i hele kampen. Parr var kvikk i beina, respektløs og fintesterk.

Avsluttet med ti mann
Flere av Lyns andre unggutter hadde fått fri for å prioritere skolegang. Det gjaldt blant annet Magne Simonsen, Lars Økland og Stian Rasch. I tillegg manglet Bjarne K. Ingebrigtsen som er på tur med U19-landslaget. Kombinert med noen skader førte det faktisk til at Lyn måtte spille de siste seks minuttene med ti mann etter en skade på Lars Kristian Eriksen. Uten at det fikk noen betydning.

Lyn vant fortjent, men uten å overbevise. Laget var klart best de første 15-20 minuttene, og scoret da Gomez utnyttet en tabbe i Spartas midtforsvar.

Tippeliga-laget kunne scoret flere mål, men også Sparta kunne tegnet seg på scoringslista. Totalt sett ga derfor 1-0-resultatet et greit bilde av kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.