RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Ingen medalje på Trulsen & co

Pål Trulsens lag så lenge ut som en mulig gullvinner i curling-VM, men OL-mestrene reiser hjem uten medalje.

Lørdag førte en miss av Trulsen med siste stein i semifinalen til at Sverige gikk til finale på hjemmebane. Søndag sørget en fenomenal sistestein av Canadas skip Mark Dacey for at nordmennene tapte også bronsekampen.

Det svinger også i curlingsporten. I OL-finalen for to år siden skulle Canada bare sikre seieren med siste stein mot Norge, men Kevin Martin misset, og de norske ble plutselig helter her hjemme.

Trulsens miss lørdag hevet Peja Lindholms status i Sverige. Søndag måtte Trulsen finne seg i at Dacey revansjerte OL-tapet på Canadas vegne.

I nest siste omgang presterte Canadas skip med siste stein å slå ut tre norske steiner slik at Canada lå igjen med fire i boet. Det var en fantastisk prestasjon som øket canadiernes ledelse fra 5-3 til 9-3, og dermed var det bare for Trulsen å takke for kampen.

Canada tok ledelsen i første omgang og hadde grepet om kampen hele veien. Etter Norges utligning gikk canadierne opp i 3-1 i 3. omgang. Etter en norsk redusering la de på til 5-2 halvveis.

Trulsen reduserte til 5-3, og så blanket canadierne de to neste omgangene før Trulsens forsøk på å "stjele" et par poeng ble straffet av Daceys mesterverk i 9. omgang.

Canada var sannsynligvis VMs beste lag. De vant alle sine grunnseriekamper, men dummet seg ut mot Tyskland i semifinalen. Norge var nest best i grunnserien og ville slått Sverige i semifinalen om det ikke var for Trulsens ukarakteristiske miss. Dermed var det på mange måter den moralske finalen som Dacey avgjorde søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere