Gå til sidens hovedinnhold

Ingen merkelapp på Messi

Febersyk Lionel Messi får frihet av Diego Maradona.

Følg Argentina - Tyskland LIVE fra 16.00!

Maradona hadde i sin tid en slegge av en skuddfot og har under VM bevist at han eier en frekk munn. Men noen jernhånd, det har ikke Argentina-treneren. Landslagstroppen får boltre seg fritt på banen, og stjernespiller Messi har frihet til å gjøre hva han vil på gressmatta.

Vil ikke ødelegge friskheten
- Jeg vil gi ham frihet til å spille sitt spill. Han har ingen definert posisjon, sa Maradona på en pressekonferanse fredag, ifølge Aftonbladet.

Men funker trenerens taktikk? Messi, som har scoret 88 mål i Barcelona-drakta, har ennå ikke puttet i mesterskapet, men han har vært nest sist på ballen på over halvparten av Argentinas ti mål.

- Hvis du setter en merkelapp på spillere som Messi ødelegger du friskheten og initiativet, mener Maradona.

Influensasymptomer
Så spørs det om Messi får bevist nettopp dette i kvartfinalen mot Tyskland. 23-åringen har nemlig blitt syk med influensalignende symptomer, og måtte stå over treningene etter 3-1-seieren over Mexico i åttendedelsfinalen.

- Han følte seg ikke helt bra og hadde litt feber. Han fortalte meg om det og jeg sendte han inn igjen. Det var veldig kaldt ute så jeg ga ham litt hvile, fortalte Argentinas landslagssjef.

Det skal imidlertid ikke være fare for at Messi stiller i førsteelveren i kvartfinalen.

- Jeg har aldri tenkt på at han ikke skal spille kampen. Jeg har latt ham hvile så han kan spille mot Tyskland.

- Vi er ikke favoritter
En Messi i toppform kan bli avgjørende hvis de blå skal ta seg til semifinalen. Tyskland har storspilt hittil i mesterskapet og vant 4-1 over England forrige kamp. Argentina har ikke vært noe dårligere, og fikk full pott i gruppespillet. Med en målforskjell på 10-2 og Carlos Tévez og Gonzalo Higuaín i scoringsform er ikke favorittstempel helt fremmed. Det vil Maradona ha seg frabedt.

- Nei, nei. Vi er ikke favoritter. Vi må fortsette å spille vår fotball og vi er fokuserte. For å slå oss må motstanderen virkelig kjempe, erkjente kapteinen fra 1986, da Argentina hentet hjem VM-trofeet.

Hvis de skulle klare det utrolige i år blir det tredje gang argentinerne vinner verdensmesterskapet. Tyskerne jakter sitt fjerde gull.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken