RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen møtte Anders

Sist oppdatert:
Det var kun pressefolk til stede da hoppukevinneren landet i Norge.

GARDERMOEN (Nettavisen): Anders Jacobsen, Norges ferske hoppukevinner, landet på Gardermoen mandag formiddag. Etter at han gikk til topps i den prestisjetunge turneringen søndag ettermiddag, har det vært mye å forholde seg til for unge Jacobsen.

Men den jordnære ringerikingen har klart å beholde beina på jorda. I hvert fall foreløpig. Nå gleder han seg bare til å komme hjem. Og til å sette tennene i mammas iskake.

Ingen på Gardermoen
Det er nemlig det han gleder seg aller mest til. Og det er også mamma som står først i køen når alle gratulasjonsklemmene skal innkasseres.

Men det var ikke mye som tydet på at en ny norsk hoppstjerne var tilbake på norsk jord mandag. Med unntak av et fulltallig pressekorps var det svært få som hadde møtt opp for å prate med og hylle Anders Jacobsen. Noen unger kastet seg rundt og knipset noen bilder da det gikk opp for dem hvem som sto i ankomsthallen, men det var ingen flagg og store folkemengder å spore.

Årsaken er likevel enkel: Søndag var 250 mennesker samlet på en pub i Hønefoss for å heie fram helten. Der ble man oppfordret til ikke å møte fram på flyplassen, men isteden spare kruttet til hoppukevinneren kom tilbake til bygda.

For der blir det andre boller. Men helten selv vil helst at det går så rolig for seg som mulig.

- Jeg håper det blir helt rolig. For jeg bare lyst til å legge meg, sa Jacobsen til pressen på Gardermoen.

Rolig fest
Men han er glad for interessen.

- Det betyr at det er mange som bryr seg om meg, og at det er mange som synes det er moro med skihopping. Og det synes jeg er bra, sa den sjarmerende og langthoppende unggutten.

Det ble en beskjeden markering av triumfen i går kveld.

- Det har vært veldig moro. Hele laget har vært med og feiret. Det ble en veldig god middag i går, men det ble en rolig kveld, siden vi skulle tidlig på'n i dag. Vi får heller ta det igjen etter sesongen.

Men han innrømmer at det ble en liten sipp av champagneglasset ...

- Har du sovet noe i natt?

- Jeg sov veldig godt. Jeg fikk koblet ut veldig godt i går kveld, så det var ikke noe problem.

Fortsatt uvirkelig
- Har det gått opp for deg det du har fått til?

- Jo da, det har nok det. Men det er fortsatt litt uvirkelig. Jeg hadde ikke regnet med dette i det hele tatt da jeg dro nedover. Nå er jeg tilbake her 12 dager senere, og det hele er litt rart.

Han innrømmer at det har vært ganske tøft til tider, å komme fra et tilnærmet intet til å kjempe om seieren i hoppuka.

- Det har vært ganske slitsomt, men vanvittig lærerikt.

- Har du forandret deg?

- Det må du nesten spørre de hjemme om, men jeg tror jeg er den samme.

- Er det vilt å tenke på at det er laget en egen sang om deg?

- Er det det? Det visste jeg ikke. Men det er bra. Jeg gleder meg til å høre den, sier han og ler.

Må ikke bli utladet
Nå er planen å ta det med ro, i den grad det er mulig, og slappe av litt hjemme. Det blir noen rolige treningsøkter, men ingen på hoppski. Det Anders Jacobsen aller helst vil, foruten å sove, er å treffe noen gode kamerater og bare slappe av.

- De dagene som kommer nå, blir veldig viktig i forhold til resten av sesongen. Det gjelder å ikke bli helt utladet, men at jeg klarer å komme meg litt opp igjen. Det går mest på det mentale. For hoppformen er der. Og jeg tror jeg kan klare å beholde den så lenge jeg klarer å ha ro.

Og ro blir kanskje ikke det letteste når han kommer hjem til hyllest i Hønefoss.

- Jeg håper jeg slipper å låse døra, men jeg kommer i hvert fall til å skru av mobilen, sier han.

PS: Jacobsen kommer ikke til å lese alle godordene om seg selv i norsk presse. - Det tør jeg ikke. Rett og slett for å holde beina på jorda, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere