Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nåde for Bayern og Chelsea

Uefa gjør ingen unntak eller forandringer i regelverket.

Hele seks spillere, som ville vært svært aktuelle til en plass i startelleveren hos henholdsvis Bayern München og Chelsea, går glipp av Champions League-finalen på grunn av gule kort.

Hos Bayern München, som slo ut Real Madrid på straffer, må forsvarsspillerne Holger Badstuber og David Alaba stå over. Midtbanespilleren Luiz Gustavo er også suspendert.

Chelsea må klare seg uten Branislav Ivanovic, Raúl Meireles og Ramires i tillegg til John Terry som ble utvist.

Mange har reagert på det strenge reglementet og mener det er meningsløst at lagene ikke får stille sine beste lag i finalen på grunn av gule kort.

Ignorerer klagen
Uefa står imidlertid på sitt og har ignorert klagen fra FIFPro, som ba om benådning for de seks spillerne.

Spillerforeningen FIFPro mener det er urettferdig at spillerne skal gå glipp av sitt livs kamp på grunn av et tredje gule kort i den tolvte kampen i Champions League-sesongen.

I EM vil de gule kortene bli strøket etter kvartfinalene, slik at spillerne ikke går glipp av en eventuell finale med kort i semien.

I Champions League er det imidlertid en annen historie. Her vil Uefa fortsette med samme regelverk. Altså vil en spiller automatisk bli suspendert for sitt tredje gule kort etter at gruppespillet er i gang. Det samme gjelder for femte, sjuende og niende gule kort.

- Ulike regler for ulike konkurranser
Denne regelen vil stå i minst tre år til, ifølge Michael van Praag, som er president i gruppen som setter opp reglene i Champions League.

- Vi har hatt tre møter hvor vi har fastsatt reglene for de tre neste årene. Vi fikk ingen innvendinger mot regelen om gule kort, ikke engang fra Bayern Münchens representant. Vi vil fortsette med samme regler i tre år til.

Van Praag er ikke enig i at det hadde vært bedre med en lignende modell, som i EM-sluttspillet.

- Ulike regler kan gjelde i ulike konkurranser. De gjeldende reglene er resultat av en nøye, demokratisk prosedyre.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken