Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nåde hos Hushovd

- Man må innrette seg etter systemet, sier Thor Hushovd om konkurrentens meldepliktsbrudd.

Yoann Offredo fikk torsdag en ettårig utestengelse av det franske sykkelforbundets disiplinærkomité for tre brudd mot meldeplikten.

Den angrepsvillige franskmannen mister dermed hele 2012-sesongen.

FDJ-Bigmat-rytteren hadde vist manglende respekt for ADAMS-systemet (der rytterne plotter inn sin tilstedeværelse hver da for å stå til rådighet for dopingkontrollørene) ved tre anledninger, og slapp dermed unna like mange dopingkontroller.

- Jeg mottok beskjeden fra UNCP (foreningen for franske sykkelproffer) om at jeg var ilagt en ettårig suspensjon med forferdelse. Jeg har aldri benektet å ha begått to administrative feil, som til slutt forårsaket tre brudd mot meldeplikten.

- Jeg forsøkte å forsvare meg etter beste evne ved å fortelle at jeg deltok i et løp, i juli 2011, da en dopingkontrollør dukket opp hjemme hos meg, fortalte FDJ-rytteren i en pressemelding.

Yoann Offredo: - Jeg forsøkte å forsvare meg

Thor Hushovd hadde fått med seg franskmannens utestengelse da procycling.no tok kontakt i forkant av fredagens treningsøkt.

Hushovd: - Forholder meg til regelverket
Nordmannen sikter seg inn mot en topplassering i brosteinsklassikeren Omloop Het Nieuwsblad lørdag. Det rittet må som nevnt Yoann Offredo følge fra TV-skjermen.

Var det nødvendig å statuere Offredo for å sikre ADAMS-systemets funksjon i framtiden?

- Han er ikke den første som har blitt straffet for dette, og sikkert ikke den siste heller. Det er slik regelverket er, og jeg forholder meg til det, sier Thor Hushovd til procycling.no.

BLOGG:Et feilskjær i kampen mot doping?

Nordmannen kjenner ikke Offredo personlig, men har alltid hatt stor respekt for hans angrepsvilje.

- Han er alltid vært en sterk og offensiv rytter, og har på mange måter vært Frankrikes store håp fram mot klassikerne. Det er selvfølgelig uheldig for lagets hans, men igjen, slik er regelverket.

- Kan være utfordrende
Yoann Offredo fikk som kjent ett års utestengelse. Det er til sammenligning halvparten av hva Michael Rasmussen fikk da han brøt meldeplikten i 2007.

- Jeg kjenner ikke godt nok til regelverket, så jeg har ingen formening om lengden på utestengelsen.

Synes du selv det er vanskelig å overholde forpliktelsene ADAMS-systemet gir?

- Nei, man må innrette seg etter hvordan systemet er lagt opp. Det kan være utfordrende til tider, men det handler bare om å ta seg nok tid til det. De som ikke har orden på sakene, får en advarsel. Så enkelt er det, avslutter Hushovd.

Her kan du se hvordan ADAMS-systemet fungerer:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken