Gå til sidens hovedinnhold

Ingen Nilsen-effekt for Tromsø

Tapte fortjent mot Molde.

MOLDE - TROMSØ 1-0:

Da Tromsø valgte å sparke Agnar Christensen mandag denne uken, fikk Steinar Nilsen det vanskelige oppdraget med å berge tippeligakontrakten for «Gutan».

Hans første test i ligaen: Regjerende seriemester Molde på bortebane.

Det ble en oppgave noen hakk for tøff, og Tromsø tapte til slutt 0-1 etter scoring av Fredrik Gulbrandsen etter bare fire minutter.

Når fire runder gjenstår av Tippeligaen, ligger Tromsø på kvalikplass. Opp til Sandnes Ulf på trygg grunn er det hele fem poeng, og det er dermed enkelt å forstå at de hvit-røde går mot en meget intens sesongavslutning.

Selve kampen åpnet på verst mulig måte for Steinar Nilsen og Tromsø. Etter en TIL-corner kontret Molde kjapt ved Fredrik Gulbrandsen. Den tidligere LSK-spissen vendre opp utenfor sekstenmeterstreken og fyrte av et skudd som gikk via en Tromsø-spiller og i nettet bak en utfintet Marcus Sahlman.

Det var Gulbrandsens syvende scoring i Tippeligaen denne sesongen, hans femte siden overgangen til Molde i sommer.

Molde fortsatte å kjøre over Tromsø i første omgang, og «Gutan» så mer ut som «Flickorna» før hvilen på Aker Stadion. Molde kunne ledet både 3- og 4-0, men stillingen var likevel kun 1-0 da dommeren blåste til pause.

Andre omgang var mer jevnspilt, og Tromsø skapte flere muligheter til å utligne. Thomas Kind Bendiksen hadde blant annet en god sjanse til å score på et langskudd, men forsøket gikk over mål.

Når heller ikke Molde klarte å sørge for flere nettkjenninger, endte det til slutt 1-0 til hjemmelaget.

Moldes neste kamp i Tippeligaen spilles 20. oktober, når Hønefoss venter på Aka Arena. Tromsø møter Viking på Alfheim dagen i forveien.

Kommentarer til denne saken