Riktignok kan det komme på tale å sende en redegjørelse for Norges synspunkter på hoppsportens utvikling, med utgangspunkt i erfaringene fra i vinter. Men det blir i så fall neppe før sesongen er over – og ifølge Bråthen uansett ikke før de norske hopperne er tilbake i verdenstoppen.

– Det er det å bli best sportslig som er vårt hovedfokus nå. Det er bare det som vil sette oss i en posisjon der synspunktene våre betyr noe. Først da vil stemmen vår vil bli hørt, understreker Clas Brede Bråthen overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Klage aldri tema
Hoppsjefen dementerer dermed opplysninger som er framkommet i deler av norske media etter helgens skiflyging i Kulm. Det er blant annet blitt hevdet at Norge vil sende en klage til FIS etter juryens håndtering av farten i søndagens renn. For andre gang i vinter ble Johan Remen Evensen trolig frarøvet en seiersmulighet etter et kjempehopp, som ble annullert.

– Vi har ikke sendt, og kommer ikke til å sende noen klage. Det ordet har aldri blitt nevnt, og det har aldri vært tema. Når det er blitt framstilt slik i deler av media, må det være fordi jeg har vært utydelig i min uttrykksmåte. Det tar jeg det hele og fulle ansvar for, sier Bråthen.

Oppfattes som sutrete
– Det vi på et tidspunkt ønsker å redegjøre for, er vårt syn på hva vi mener er best for hoppsporten. For eksempel innføring av det nye poengsystemet, grep som fører til underholdning i form av lange svev og en større konsekvens i juryarbeidet enn det vi etter vår mening har sett i vinter.

Men hoppsjefen innser at det blir helt feil å ta opp ting man stiller spørsmålstegn ved så lenge man ikke er best i bakken.

Derfor blir han heller ikke overrasket over at mange nå mener de norske hopperne framstår som sutrete og dårlige tapere.

Tar selvkritikk
– Alle som kjenner oss, vet at det er vi ikke. Men det er lett å forstå at vi nå blir oppfattet slik, basert på flere medieoppslag, sier Bråthen, og fortsetter:

– Risikoen for å framstå som sutrete er overhengende ved å påpeke ting når vi ikke er best. Det ser vi følgene av nå. Vi må bare innrømme at vi har gått på en liten smell i forhold til resultater som vi ikke hadde kalkulert med. Hadde alt gått som vi ønsket i bakken, ville våre utspill også ha blitt langt mer kraftfulle.

Men ved sesongslutt kan det altså bli aktuelt med en offisiell henvendelse til FIS om saker og ting. For innen den tid håper sjefen at nordmennene er tilbake i toppen. (ANB)