To uker etter at Casper Stornes, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden la beslag på hele seierspallen i en tilsvarende konkurranse på Bermuda, ble det atskillig mer trøbbel.

Blummenfelt og Iden måtte begge bryte i Yokohama, mens Stornes ikke stilte til start. Blummenfelt brøt etter et fall på sykkeldelen, mens Iden brøt på løpedelen etter å ha fått problemer med pusten.

Blummenfelt hadde to strake tredjeplasser i Yokohama å se tilbake på før lørdagens konkurranse, men klarte ikke følge opp de siste årenes sterke resultater.

Spanske Mario Mola var suverent best i herreklassen. Han har vært verdens beste triatlet de siste par årene. Lørdag hadde han australske Jacob Birtwhistle og spanske Fernando Alarza nærmest seg på resultatlista.

Konkurransen i Yokohama var over den olympiske distansen og besto av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var det første løpet som teller i kvalifiseringen til OL i Tokyo 2020.

De norske gutta får samtidig mange flere muligheter til å samle poengene som skal til for å sikre deltakelsen i sommerlekene i Japan om to år.

Norges eneste deltaker i kvinneklassen i Yokohama, Lotte Miller, gjennomførte sin konkurranse på under to timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypa. Hun har gjennomført få løp på OL-distansen siden hun returnerte fra skader forrige sesong.

Som på Bermuda var det Flora Duffy fra nettopp Bermuda som vant kvinneklassen. Amerikanske Katie Zaferes ble nummer to og britiske Non Stanford nummer tre.

(©NTB)