*Nettavisen* Sport.

Ingen norske på pallen

Etter lørdagens dobbeltseier, ble søndagens skiflygingsrenn i Planica en liten nedtur sett med norske øyne.

19.03.06 14:21

Under lørdagens konkurranse i mammutbakken i Planica var Bjørn Einar Romøren i en klasse for seg. Roar Ljøkelsøy sørget for norsk dobbelseier, og med Tommy Ingebrigtsen på femteplass hadde man lov til å håpe på en ny norsk skiflygingsfest i Slovenia.

Sesongslutt
Men festen uteble. For selv med tre nordmenn blant de ti beste, var det en liten skuffelse at de norske fargene ikke var representert på seierspallen i sesongens siste renn.

Tommy Ingebrigtsen var best av de norske etter førsteomgang, etter et nydelig svev på 217,5 meter. Det holdt til en fjerdeplass, 10,6 poeng bak overraskelsesmannen Janne Happonen fra Finland. Bjørn Einar Romøren lå på plassen bak lagkameraten med 219,5 meter, mens Martin Koch fra Østerrike og Robert Kranjec plasserte seg mellom Happonen og Ingebrigtsen.

Uforandre i toppen
I finaleomgangen la Romøren på til 225 meter og ledet da fire mann gjenstod. Ingebrigtsen hoppet åtte meter lenger enn i første omgang, og sørget for at det var dobbelt norsk da tre mann gjenstod.

Men både Kranjec, Koch og Happonen klarte å følge opp sine gode førstehopp. Dermed ble rekkefølgen etter første omgang uforandret.

Roar Ljøkelsøy ble nest beste nordmann på en niendeplass, mens OL-mester Lars Bystøl ble nummer 17. Anders Bardal og Henning Stensurd ble henholdsvis nummer 22 og 23.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.