RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen norske til mål

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Ingen nordmenn kom til mål i OL-slalåmen. Verst var det nok for Hans Petter Buraas, som har trent for dette rennet i fire år.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): Hans Petter Buraas var selvfølgelig svært skuffet etter at han kjørte ut tidlig i første omgang i lørdagens slalåmrenn. Vår tidligere olympiske mester har trent for dette rennet i fire år. Skuffelsen var så stor at han ikke orket å snakke med noen før han forlot alpinbakken.

Tiden da Norge var en sterk slalåmnasjon er forbi. Hans Petter Buraas den eneste som har hevdet seg på resultatlistene denne sesongen, men det er lenge siden han har stått på seierspallen. «Burres» 12. plass i verdenscupen i det siste rennet før OL er hans beste plassering på tre år.

God på trening
Denne uka viste han imidlertid gode takter på trening. Og det så ut til at den tidligere OL-mesteren kunne ha en god sjanse til å ta medalje i lørdagens renn da han satte utfor. Fire av rennets største gullfavoritter var nemlig allerede borte: Italias gullhåp Giorgio Rocca falt tidlig, det samme gjorde amerikanerne Ted Ligety og Bode Miller, mens den regjerende mesteren Jean-Pierre Vidal forsvant allerede fredag, da han ulykkeligvis brakk armen under trening.

- Alt kan forandre seg på et tiendedels sekund. Det er ironisk at karrieren min skulle ta slutt på bursdagen min, sa franskmannen, som ifølge Reuters slet med å holde tårene tilbake. Vidal fylte 29 år fredag.

Men Buraas kjørte altså også ut i første omgang. Senere gjorde Lars Myhre det samme. Aksel Lund Svindal var dermed eneste norske deltaker i finaleomgangen. Det tok ikke lang tid før også Kjeller-gutten røk ut.

- En dårlig dag for mitt vedkommende. Men jeg har kjørt dårlig slalåm i hele år, og har kun en åttendeplass i verdenscupen som min beste plassering. Jeg hadde aldri forhåpninger om noen medalje, sier Aksel Lund Svindal oppriktig til TV 2 Nettavisen.

Trippelseier til Østerrike
Østerrikeren Benjamin Raich vant OL-gull, hans andre gull i Torino, da han kjørte i mål på tiden 1.43,14. Verdenscuplederen var i en klasse for seg, og vant med hele 83 hundredelers margin til nestemann. Østerrike sikret seg trippelseier gjennom sølvet til Reinfried Herbst og bronsen til Rainer Schöenfelder.

Raich, som fyller 28 år om tre dager, har hatt et fantastisk mesterskap. I tillegg til lørdagens OL-gull i slalåm, vant han også storslalåmgull. Han ledet også kombinasjonen før han kjørte ut i andre slalåmomgang.

Østerrike har nå tatt ni gull-, sju sølv- og seks bronsemedaljer i Torino. Den fantastiske medaljesankingen har dessverre druknet i dopingsaken der landets langrenns- og skiskytterleir er involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere