RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen ønskereprise for Jan Derek

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION ( TV 2 Nettavisen): Akkurat som i cupkampen mot Ham-Kam forrige helg så det ut som om Jan Derek Sørensen skulle bli den avgjørende brikken mot hamarlaget søndag, men det skar seg to minutter før ordinær tid.

LYN – HAM-KAM 1-1: - Der var det eneste de skapte, sier Jan Derek Sørensen til TV 2 Nettavisen om Kenneth Dokkens utlikning for Ham-Kam like før slutt.

I cupkampen forrige lørdag scoret Sørensen to mål da Lyn slo Ham.Kam 3-1 og gikk til semifinale. Søndag kunne han blitt dagens mann igjen igjen, men Dokkens utlikning førte naturlig nok til en helt annen stemning i Lyn-garderoben

- Selvfølgelig er vi skuffet når vi leder 1-0 og slipper inn mål, legger han til.

Kampfakta og spillerbørs

Kjedelig kamp
Det var nemlig Sørensen som førte hjemmelaget opp i ledelsen fem minutter før ordinær tid. Han fikk en lang ball fra Steven Lustü inne i Ham-Kam-boksen, og Lyns landslagsspiller lot seg ikke be to ganger. Fra 14 meter skjøt han over Svein Inge Haagenrud.

Før Sørensen scoret var det en sjansefattig og kjedelig kamp på Ullevaal Stadion - det skjedde knapt noe foran de to målene. Lyn hadde mesteparten av spillet og var alt i alt best, men det skar seg for begge lag da de nærmet seg motstanderens 16-meter.

Den største sjansen før scoringen kan tillegges Ham-Kams Espen Olsen 25 minutter ut i første omgang. Han headet utenfor fra 11 meter, men det var bare en halvsjanse. Ellers var det svært lite de grønn-hvite produserte, men heller ikke Lyn skapte mye.

Målscorer Sørensen var heller ikke fornøyd med Lyns innsats søndag kontra spillet laget presterte i 3-1-seieren for åtte dager siden.

- Vi spilte klart bedre i kampen forrige lørdag. Vi kan vel ikke si vi spilte så veldig bra i dag, presiserer han.

Ikke fornøyd
Heller ikke trener Hans Knudsen var fornøyd med spillet:

- Nei, det var skuffende. Dette var ikke bra, sier han.

Ham-Kam lå i store perioder lang bakpå, men Knudsen mente at hans disipler var litt slappere både offensivt og defensivt i forhold til kampen forrige lørdag. Uansett var det hardt å utfordre Ham-Kams bakre firer.

- Vi kom ikke kjapt nok på dem. Vi klarte ikke å true bakrommet. Det var vanskelig å bryte gjennom linjen bak, sier han.

Gode bytter
Ham-Kam kan si seg fornøyd med to av byttene laget foretok seg. Felix Ademola kom på inn på banen etter at Sørensen hadde sendt hjemmelaget i ledelsen, og han var god på høyresiden da Kenneth Dokken – som spilte de siste 20 minuttene – utliknet på et flott skudd fra Lyns 16-meter. Slik beskriver Dokken scoringen:

- Felix får en ball fra Jan Michaelsen og begynner å utfordre. Jeg blir stående alene, Felix slår tilbake og jeg setter ballen med bredsida i nærmeste hjørne, sier han.

Målscoreren var for øvrig fornøyd med at laget klarte uavgjort. Ham-Kam har nemlig tapt de to siste kampene laget har spilt (Bodø/Glimt i serien og Lyn i cupen).

Revansje
- Det var en slags revansje. Vi unngår tap. Det var viktig å bryte tapsrekken. Vi har tatt fem poeng på fire kamper etter ferien, og det er helt greit, understreker Dokken, som håper å spille seg til en fast plass på laget.

Trener Ståle Solbakken var også fornøyd med resultatet – i tillegg til at laget hadde hevet seg noe i forhold til forrige kamp:

- Vi kom ikke hit for å underholde. Det gjorde vi ikke, og det gjorde ikke Lyn heller. Vi er veldig glad for det ene poenget. Vi har spilt tre bortekamper på rad i serien uten å tape. Spillermessig var det fryktelig dårlig forrige helg, men det fikk vi heldigvis rettet på nå, forklarer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere