Sir Bradley Wiggins møter sterk konkurranse når returner til banesykling og skal tilegne seg en plass på det britiske laget til OL i Rio i 2016

Den 33 år gamle briten har vunnet sju medaljer på bane og landevei – fire av hvilket er gull. Ian Drake, direktør for British Cycling, varsler imidlertid om sterk konkurranse og at uttak ikke nødvendigvis basers på hva utøverne har gjort tidligere.

– Det er flott at Bradley ønsker å komme tilbake, men konkurransen er stor. Avgjørelser skal tas basert på prestasjoner og resultater. Ikke på hva som har blitt gjort tidligere, sier Drake ifølge BBC Sport.

Lang vei til Rio
2013 ble en liten katastrofe for Wiggins, som krasjet ut av Giro d’Italia, mistet Tour de France og ble utklasset av Tony Martin under VM i Firenze.

Etter giroen gikk den tidligere Tour de France-vinneren opp i vekt, med sikte på å ta et tempogull under verdensmesterskapet i slutten av september. Wiggins var tilsynelatende tilbake i godt slag med en etappeseier i Polen rundt, men den tyske tempospesialisten ble for sterk under VM seks uker senere.

De ekstra kiloene er likevel et riktig steg mot et comeback i velodromen, hvor Wiggins har vunnet olympiske medaljer i tre ulike mesterskap. Under OL i London i 2012 tok han også gull på landeveien.

Les også: Ingen OL-garanti for Wiggins

Det blir likevel ikke enkelt for Wiggins å returnere til parketten etter utelukkende fokus på landeveien siden OL i 2008. Storbritannias mannskap regnes som verdens beste, til tross for at legenden Sir Chris Hoy gjorde slutt på karrieren i april.

– Kvaliteten på utøverne våre er helt fenomenal akkurat nå. Alle som tar på seg den britiske drakten vet at de må kjempe for plassen sin. Utøverne må gjøre seg fortjent til å bære drakten. Se bare hva som skjedde med utvalget under OL i London med Jason Kenny og Hoy.

Da ble Kenny foretrukket foran Hoy i den individuelle sprintøvelsen, til tross for at sistnevnte var regjerende mester. Kenny gikk likevel helt til topps.

I likhet med Wiggins har også Mark Cavendish gitt uttrykk for et ønske om å returnere til banedisiplinen foran OL i Rio.