De flamske værgudene gjorde sitt for å gjøre ting vanskelig for Team Sky i den 75. utgaven av Gent-Wevelgem.

På grunn av snøvær den siste tiden var rittet allerede før starten kortet ned med 45 kilometer. Høyt tempo og mye vind gjorde at Edvald Boasson Hagen kom skjevt ut allerede i åpningskilometerne.

Nordmannen, som vant rittet tilbake i 2009, endte til slutt på en 20. plass, 40 sekunder bak vinnende Peter Sagan (Cannondale).

Kurt Asle Arvesen, sportsdirektør i Team Sky, hadde håpet på en bedre oppvisning i den belgiske semi-klassikeren.

- Starten var utrolig hektisk, det ble kjørt hardt med en gang og hele veien videre. Vi hadde to mann som kom med i fronten, men Edvald og CJ (Chris Sutton) var blant de som havnet bak, sier Arvesen til procycling.no

«Eddy» kjempet seg tilbake
Men da rytterne pekte nese innover mot Øst-Flandern samlet feltet seg igjen. 52 kilometer fra mål initierte Sagan og Heinrich Haussler (IAM Cycling) det avgjørende bruddet. Team Sky fikk med Bernhard Eisel, som til slutt havnet halvminuttet bak vinnende Sagan på en sjuendeplass, men Arvesen skulle gjerne sett flere svartkledde Sky-ryttere følge etter slovaken fra Cannondale-laget.

- Edvald havnet litt bakpå i starten, men han følte seg bra underveis og kom seg opp etter hvert. Han satt langt fremme første gang opp Kemmelberg, men vi burde hatt flere med da Sagan gikk til.

-Vi prøvde å få til noe i sidevinden etterpå, men vinden dreide og det var mer motvind enn vi hadde trodd på forhånd. Det gikk ikke optimalt i dag. Nå blir Edvald i Belgia for å lade opp til Flandern rundt neste søndag, avslutter Arvesen.

Bedre gikk det i Criterium International hvor Team Sky vant kongeetappe til Col de l’Ospedale med Chris Froome, mens vinneren av Paris-Nice, Richie Porte, ble nummer to. Froome vant dermed rittet sammenlagt.