RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen optimal generalprøve

Norges Stine Bredal Oftedal scorer under håndballkampen mellom Norge og Nederland i Ekeberghallen i Oslo lørdag kveld. Dette er håndballjentene sin siste kamp i EM-oppkjøringen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Norges Stine Bredal Oftedal scorer under håndballkampen mellom Norge og Nederland i Ekeberghallen i Oslo lørdag kveld. Dette er håndballjentene sin siste kamp i EM-oppkjøringen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men at håndballjentene kan skyte straffer, er det ingen tvil om.

NORGE - NEDERLAND 29-22:

Norge inviterte Nederland til generalprøven for håndballjentene før EM barker løs kommende uke i Ekeberghallen lørdag kveld.

Og selv om Norge til slutt styrte inn til en komfortabel seier, finnes det fortsatt nok av ting å rette på for landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Satte ti av ti straffer
En ting er imidlertid sikkert: Straffekastene til de norske jentene sitter sikkert som banken. Før pause fikk Norge åtte straffer, og fire forskjellige straffeskyttere fikk æren av å sette dem.

Linn-Kristin Riegelhuth (3), Ida Alstad (2), Nora Mørk (2) og Tonje Nøstvold (1) sine straffekast var faktisk en av grunnene til at Norge kunne gå til pause med en ikke overbevisende 15-12-ledelse.

I andre omgang ble det færre straffer, men de norske jentene tok mer og mer tak i kampen, og vant til slutt med sju mål.

Totalt fikk laget ti straffer som alle gikk i mål, og i andre omgang viste også Mari Molid at hun duger fra sjumetersmerket.

Savnet Tonje Larsen
Savnet av Tonje Larsen, som var ute med omgangssyke, var imidlertid merkbart - spesielt framover på banen, der Norge slet med å få uttelling i angrepene.

- Det var lurt at Tonje ble hjemme, for hun har omgangssyke. Men hun har blitt bedre og vi håper dette går over og at hun blir med opp til Lillehammer søndag, kommenterte landslagssjef Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Uten å overimponere har de norske jentene dermed vunnet fire av fire oppkjøringskamper i løpet av de siste ni dagene.

Når laget innleder EM med gruppespillskamper mot Frankrike, Slovenia og Ungarn på Lillehammer neste uke, bør likevel laget heve seg flere hakk for å vise seg som overbevisende gullkandidater i europamesterskapet.

Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere