Gå til sidens hovedinnhold

Ingen plass for dopet russer

Alexander Kolobnev står uten lag i 2012.

- Det er ingen vits i å ha en rytter på laget som er i limbo, lyder den nådeløse beskjeden til Hans-Michael Holczer.

Når det er sagt, så har også Holczer sine svin på skogen fra tiden i Gerolsteiner: Bernhard Kohl, Stefan Schumacher, for å nevne et par.

Men den tyske sykkelsjefen har nå fått sjansen til å videreutvikle Russlands globale sykkelsatsing, Katjusja, og har allerede vendt tommelen ned for Kolobnev.

30-åringen testet positivt for et forbudt vanndrivende stoff under sommerens Tour de France, og har vært suspendert siden.

Kolobnev ble funnet skyldig av det russiske sykkelforbundet, men «formildende omstendigheter» gjorde at de ikke sanksjonerte med utestengelse mot rytteren.

En vanlig sanksjon i en slik sak, ville automatisk ha vært en toårig utestengelse. Det internasjonale sykkelforbundet og Verdens antidopingbyrå har derfor anket saken inn for idrettens voldgiftsrett.

Mens saken ligger inne til behandling der, ønsker altså ikke Katjusja å bruke en av sine ledige plasser på den eksplosive avslutteren.

Stallen til Katjusja for 2012 er fulltegnet, og inneholder nykommere som Alexander Kristoff, Oscar Freire og Denis Mensjov.

Kolobnev var følgelig ikke med da laget fullførte treningssamlingen i Toscana i forrige uke.

Den omdiskuterte russeren har også dukket opp i søkelyset på grunn av anklager om at Alexandre Vinokourov skal ha kjøpt seieren under Liège-Bastogne-Liège.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken