Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen poker, piker og kos for Petter

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tre andreplasser på rad irriterer Petter Northug.

MERÅKER/OSLO (Nettavisen): Tour de Ski er det store målet for Petter Northug i år, ettersom langrennssesongen ikke inneholder noen store internasjonale mesterskap.

Og VM-kongen fra Holmenkollen har begynt den knallharde oppkjøringen med fullt fokus på Tour de Ski.

- Det er Tour de Ski som ligger i hodet mitt, og det er etappene der jeg tenker på. Det er nok det jeg er mest sulten på og ønsker å vinne. Det er det som ulmer i bakhodet nå når man drar rundt og trener, sier Northug etter en hard intervalløkt i Meråker.

- Må være skjerpa
Det betyr ingen utskeielser i form av poker, piker og kos framover.

- Nei, nå er det fokus mot vinteren og spesielt Tour de Ski. Da må man være skjerpa. Hver dag betyr mye for hvor god form man er i når Tour de Ski starter, sier Northug.

De tre siste årene har Northug endt på andreplass i Tour de Ski. Det er omtrent så mye som Northug kan tåle.

- Tour de ski passer meg veldig bra. Jeg har vært nummer to litt for mange ganger. Jeg ønsker jo å være plassert i toppen der, og med litt annerledes forberedelser tror jeg at jeg kan være i bedre form, sier Northug.

I og med at VM i Oslo foregikk i februar, og Tour de Ski avsluttes opp alpinbakken i Val di Fiemme allerede 8. januar, blir treningsopplegget foran årets sesong ganske annerledes enn de siste årene.

- I fjor bar det preg av at det var VM i Oslo, og man var skjerpa fra A. Men i år er det ett hovedmål, og det er Tour de Ski. Det handler om å trene med litt mer overskudd på høsten, for å være i toppform allerede fra og med starten av november, sier Northug.

- Jeg synes det er synd når det ikke er mesterskap. Det er vanvittig motiverende. Man har en mal som passer bra. I år blir det litt annerledes man kan gjøre litt justeringer, så får vi se om jeg har lyktes like bra med det som jeg har gjort de siste årene, sier 25-åringen.

- Vondt
Intervalløkta mandag i Meråker var av det harde slaget.

- Det gjør vondt når man holder på, men det er godt etterpå, sa hardhausen etterpå.

- Er det årets tøffeste økt?

- Jeg har vel hatt et par som er enda tøffere. Men på denne tiden har en kanskje flere sånne økter utover når det nærmer seg sesong. Så et par i uka blir det fort fremover når det ikke er høydetrening, sier Northug.

Nettavisen følger Petter Northugs treningshverdag mandag:

LIVE: Slik trener Northug

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!