Ingen poker, piker og kos for Petter

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

Tre andreplasser på rad irriterer Petter Northug.

15.08.11 14:31

MERÅKER/OSLO (Nettavisen): Tour de Ski er det store målet for Petter Northug i år, ettersom langrennssesongen ikke inneholder noen store internasjonale mesterskap.

Og VM-kongen fra Holmenkollen har begynt den knallharde oppkjøringen med fullt fokus på Tour de Ski.

- Det er Tour de Ski som ligger i hodet mitt, og det er etappene der jeg tenker på. Det er nok det jeg er mest sulten på og ønsker å vinne. Det er det som ulmer i bakhodet nå når man drar rundt og trener, sier Northug etter en hard intervalløkt i Meråker.

- Må være skjerpa
Det betyr ingen utskeielser i form av poker, piker og kos framover.

- Nei, nå er det fokus mot vinteren og spesielt Tour de Ski. Da må man være skjerpa. Hver dag betyr mye for hvor god form man er i når Tour de Ski starter, sier Northug.

De tre siste årene har Northug endt på andreplass i Tour de Ski. Det er omtrent så mye som Northug kan tåle.

- Tour de ski passer meg veldig bra. Jeg har vært nummer to litt for mange ganger. Jeg ønsker jo å være plassert i toppen der, og med litt annerledes forberedelser tror jeg at jeg kan være i bedre form, sier Northug.

I og med at VM i Oslo foregikk i februar, og Tour de Ski avsluttes opp alpinbakken i Val di Fiemme allerede 8. januar, blir treningsopplegget foran årets sesong ganske annerledes enn de siste årene.

- I fjor bar det preg av at det var VM i Oslo, og man var skjerpa fra A. Men i år er det ett hovedmål, og det er Tour de Ski. Det handler om å trene med litt mer overskudd på høsten, for å være i toppform allerede fra og med starten av november, sier Northug.

- Jeg synes det er synd når det ikke er mesterskap. Det er vanvittig motiverende. Man har en mal som passer bra. I år blir det litt annerledes man kan gjøre litt justeringer, så får vi se om jeg har lyktes like bra med det som jeg har gjort de siste årene, sier 25-åringen.

- Vondt
Intervalløkta mandag i Meråker var av det harde slaget.

- Det gjør vondt når man holder på, men det er godt etterpå, sa hardhausen etterpå.

- Er det årets tøffeste økt?

- Jeg har vel hatt et par som er enda tøffere. Men på denne tiden har en kanskje flere sånne økter utover når det nærmer seg sesong. Så et par i uka blir det fort fremover når det ikke er høydetrening, sier Northug.

Nettavisen følger Petter Northugs treningshverdag mandag:

LIVE: Slik trener Northug

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.