RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen positive dopingprøver fra Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
- Rytterne var skremte, sier ekspert

Ifølge Cycling Anti Doping Foundations medisinske direktør, Francesca Rossi, ble det ikke funnet noen positive dopingprøver i Tour de France 2013.

Det samlede antall prøver gikk opp fra 566 til 622 fra i fjor, hvorav 198 var tester for det såkalte biologiske passet, 179 var urinprøver, mens 20 var tester for veksthormoner (HGH).

- I år har vi endret strategien og vært enda mer målrettet. Sammen med den franske antidopingbyrået har vi fått informasjon fra både WADA og franske myndigheter, sier Rossi ifølge cyclingnews.com.

- Kanskje var ryttere mer skremte? Vi ønsker å være mer uforutsigbare når vi tester. Vi har tidligere testet den gule trøyen, etappevinner og tilfeldige utvalgte. I år fulgte vi rittets utvikling og var mer til stedet på hotellene om kvelden.

Les også: - Dette er bare pisspreik

Mange av urinprøvene som ble tatt under årets Tour de France blir også lagret med tanke på re-testing i fremtiden. Et EPO-liknende preparat som heter AICAR har blitt mye omtalt i det siste. Verdens antidopingbyrå har ennå ikke satt en grenseverdi for det mystiske middelet.

- Vi har allerede tester for AICAR. Problemet er at preparatet opererer naturlig i organismen og dermed trenger vi presisert fra WADA hvor grenseverdiene skal være, avslutter Rossi.

Til den franske sportsavisen L'Équipe fortalte Rossi at årets overlegne vinner, britiske Chris Froome fra Team Sky, ble testet 24 ganger i løpet av det tre uker lange rittet.

Les også: - Norgescupen er som mosjonsritt med litt høyere fart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere